hétfő, október 3, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park sprint
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 3.verseny
KezdőlapMotoGPBastianini szerint semmit nem jelent, hogy a tabella élén áll

Bastianini szerint semmit nem jelent, hogy a tabella élén áll

A szezonnyitó az szezonnyitó, majd egy egy kaotikus esős futam jött. Éppen ezért nem vonna le ezekből messzemenő kövekeztetéseket Enea Bastianini.

- Hirdetés -

Katarban nem kis meglepetésre győzelemmel kezdett Enea Bastianini, majd Indonéziában tizenegyedik lett. Hiába azonban a gyengébb eredmény, a kaotikus indonéz futam után is ő áll az élen. Két futam viszont még mindig nem minta Bastianini szerint, aki nem tulajdonít túl nagy jelentőséget annak, hogy még mindig ő vezet összetettben.

Nem igazán örültem a körülményeknek, jobban szeretem, ha egy futam marad száraz…” – foglalja össze Mandalikával kapcsolatos érzéseit Bastianini. “De ha már így alakult, nyilván nincs mit tenni vele. Nem indultam jól, vesztettem jó néhány helyet. A hetedik-nyolcadik kör környékén jött meg a tempó, onnantól gyors tudtam lenni. A végén ebből adódóan nyertem is néhány pozíciót. A végén már a nyolcadik helyért küzdöttem, de Binder ekkor elment mellettem, és le is mentem a pályáról.

- Hirdetés -

Pontosan a körülmények azok, amelyek miatt semmit nem jelent a vb-tabella. “Persze, vezetem a tabellát, de ez jelenleg nem fontos. Jobb versenyt akarok futni legközelebb. Akkor meg pláne, ha esetleg megint esne.

Enea Bastianini 30 szerzett pontja 1987 óta a legkevesebb, amivel az éppen aktuális vb-éllovas rendelkezik. Akkor ráadásul Wayne Gardner is csak azért állt kevesebb ponttal a tabella élén, mert csak 15 járt a győzelemért a más pontrendszer miatt. Azzal, hogy most Bastianini vezet összetettben, már harmadik éve folytatódik az a tendencia, hogy szatelit motoros áll az élen két futam után. 2020-ban Fabio Quartararo még a Petronas Yamaha színeiben vezetett a szezon ugyanezen szakaszában, tavaly pedig Johann Zarco pramacosként tette meg ugyanezt.

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)