2023. január 27. 13:01
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMotoGPMég mindig rengeteg munka van Mandalika aszfaltjával

Még mindig rengeteg munka van Mandalika aszfaltjával

Az indonéz MotoGP-hétvége egyik legélénkebb beszédtémája Mandalika aszfaltjának állapota volt. A suzukisok bőrruhájukból összeszedett, töredező darabokról beszéltek…

Biztonsági okokból rövidített versenytáv mellett zajlott a nagyok versenye Indonéziában. Mandalika ráadásul özönvízszerű esővel fogadta a királykategóriát. A végül Miguel Oliveira által megnyert versenyen nem ez volt az egyetlen probléma… Erről beszéltek a suzukisok a futam után.

Nem tudom, szárazon egyáltalán ennyi verseny lett volna-e…” – gondolkozott el Álex Rins. “Nagyon nehéz volt ugyanis ilyen pályán versenyezni. Az utolsó körben például elkezdett feltörni az aszfalt is. Még esőben, kisebb tempónál is éreztük, hogy a különböző darabok eltalálnak minket. Szerencsére senki nem sérült meg. Amikor levettem a bőrruhámat, tele volt kisebb-nagyobb fekete aszfaltdarabokkal. Ezzel valamit kezdeni kell, mert veszélyes. De állítólag a jövő évi futamig jön az újabb újraaszfaltozás. Mármint az egész pályán.

Hasonló dolgokról számolt be a csapattárs Joan Mir is. “Inkább szárazon volt erős ez a jelenség, de még vizes pályán is keletkeztek lyukak a pályán. Például az utolsó kanyarban is. Most képzeld el ezt szárazon. Azta… kemény lett volna. Komoly kihívás lett volna egyáltalán befejezni a versenyt. Egyébként meglepett minket a versenytáv meghúzása. Én például csak a Moto2-es futam idején tudtam ezt meg. De gondolom a többiek is. Egyébként pont miattuk volt erre szükség nálunk. Fontos lesz az újraaszfaltozás.

Jack Millert alapvetően nem hatották meg a körülmények, és szívesen versenyzett. Ettől függetlenül érti, miért kezdett szétesni a pálya. “Egy frissen újraaszfaltozott pályának kellene egy-két hónap, hogy megfelelő állapotba kerüljön, ez meg előző héten lett kész. De ilyen körülmények között is össze lehetett volna hozni egy jó versenyt. Lényeg, hogy inkább nézzük a hétvége pozitívumait, például hogy az esőben milyen versenyt futottunk. A szurkolók boldogok lehettek.

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)