szerda, június 29, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPValentino Rossi: Nem hiányzik a MotoGP

Valentino Rossi: Nem hiányzik a MotoGP

Bármennyi ideje követi az ember a MotoGP-t, nem könnyű megbarátkozni a gondolattal, hogy tavaly egy 25 éves korszak ért véget. Valentino Rossi szögre akasztotta a bukósisakot, és elmondása szerint nem is hiányzik neki. Az első nélküle induló futamot egy olyan különleges helyen látta, amelyet alighanem senki nem cserélne el: “a kórházban, Giulietta születésekor. Arra gondoltam, milyen jó, hogy nem vagyok ott a pályán. Tavaly úgy akartam abbahagyni Valenciában, hogy boldog legyen a befejezés, és ez sikerült is. Szóval örömmel fogom nézni a nagydíjakat a kanapémról. Nagy motorrajongó vagyok, mindenhol szeretem nézni. És szeretnék szurkolni a versenyzőimnek.”

Luca Marini
Fotó: MotoGP Media
- Hirdetés -

A visszavonulás persze nem jelentette azt, hogy soha többet nem is fog versenyezni, hiszen jövő hétvégén már egy GT volánja mögött áll rajthoz.

“Itt is gyors versenyző akarok lenni. Többé-kevésbé szeretném látni, meddig mehetek el, és egy nap indulni a Le Mans-i 24 óráson is.”

A motorversenyzésnek viszont úgy tűnik, végleg hátat fordított. Még saját csapata Ducatiját sem tesztelte.

“Amikor a MotoGP-be kerülsz, kell, hogy legyen egy célod, mert ezek brutális gépek, nagyon gyorsan mennek, és nincs értelme mondjuk 75%-on menni. Nem hiányzik a MotoGP.”

Valentino Rossi
Fotó: Daniel Goetzhaber // GEPA pictures / Red Bull Content Pool

A múltban több riválissal is összerúgta a port olykor a pályán kívül is. Ezek az ellentétek viszont a civil életben már nincsenek meg.

Casey-vel kibékültünk. Gyakran ír üzenetet Ausztráliából, és a gyerekről érdeklődik. Találkoztunk is már. Lorenzoval is kibékültem, ő mára már egy barát. Eljött a 100 kilométeres versenyre a Ranch-ra (Rossi krosszpályája – szerk.), aznap este meg együtt buliztunk. És még Max-szal is kibékültem.

Rossi egyúttal azt is elismerte, hogy fiatalon eléggé túlzásba vitte az ellenségeskedést.

“Azért is, mert akkoriban én egy senki voltam, ő meg az elsőszámú versenyző Olaszországban, az egyik leggyorsabb a világon, én meg elkezdtem bosszantani. De mostanra minden megváltozott, és közelebb kerültünk egymáshoz. Nagyszerű riválisok voltunk a sportban.”