2024. április 25. 17:09
KezdőlapSuperbikeSykes elégedett a hétvégi teljesítményével

Sykes elégedett a hétvégi teljesítményével

Míg korábbi Superbike-világbajnokságbeli kollégái Barcelonában teszteltek, Tom Sykes péntektől vasárnapig Snettertonban debütált a Brit Superbike-sorozat teszthétvégéjén.

Sykes 2008 után tér vissza Nagy-Britannia legnagyobb motorsport-sorozatába, ahol 2008-ban negyedik lett, győzelmeket és dobogós helyezéseket szerzett, majd a világbajnokságra váltott.

A brit versenyző legutóbb 2010-ben szerepelt a BSB-ben szabadkártyával. Visszatérése után az elmúlt hétvégén Snettertonban debütált a Ducati nyergében, akik az idei évadban kilencedik bajnoki címért küzdenek.

A 36 éves versenyző a snettertoni teszthétvége során egyre magabiztosabb lett a Ducati V4R-es versenygépén és behúzta a háromnapos gyakorlás második legjobb idejét. A 2013-as Superbike világbajnok 1:46.642-es idejével mindössze 0.072 másodperccel volt lassabb a Yamaha versenyzőjénél, Jason O’Halloran-nál.

Összességében egy igazán pozitív háromnapos teszt volt” – mondta elégedetten Sykes. „Szerencsénk volt az időjárással, minden a terv szerint alakult, és most már sokkal több mindent értek. Most azt kell elemeznünk, hogy mely területeken kell javulnunk és tovább dolgoznunk. Közeledik a szezon, és a három nap után határozottan felkészültebbnek érzem magam. A legfontosabb az volt, hogy megértsük, hol kell javulnunk.”

A héten újabb tesztnap vár a mezőnyre, ezúttal a Donington Parkban gurulnak pályára a versenyzők, március 31-én, ahol az előrejelzés szerint az időjárás nem lesz annyira kegyes a pilótákhoz, mint a snettertoni tesztelés idején.