2024. április 20. 10:02
KezdőlapMotoGPGardner még mindig csak tanul a MotoGP-ben

Gardner még mindig csak tanul a MotoGP-ben

Remy Gardner a MotoGP öt újoncának az egyike. Katarban ő volt a legjobb, Mandalikán viszont problémákkal szembesült. Jöhet a harmadik felvonás.

A katari szezonnyitón Remy Gardner volt az egyetlen az újoncok közül, aki pontot tudott szerezni, még ha az „csak” egy 15. hely is volt. Ezt Indonéziában már nem sikerült megismételnie. Gardner Mandalikán csak 21. lett, így pedig ő volt a legutolsó célbaérő.

Hullámvölgyekkel újoncként Gardner az egész szezonban számol, abban azért reménykedik, hogy több katari teljesítményhez hasonló lesz majd. Most is a Losailben mutatottakhoz kellene visszatérni.

Komoly kihívás volt mindkét verseny a szezon elején” – ismeri el Gardner. „Felkerülni a MotoGP-be óriási ugrás. Még mindig rengeteg tanulnivalóm van. Katarban szerencsére összejött a pontszerzés. Aztán megvolt a tempónk Indonéziában is, de az esős verseny jelentősen megnehezítette a dolgunkat. Mindegy, jó és hasznos tapasztalat volt mindkettő a következő versenyekre gondolva. Most irány Argentína, ami az egyik kedvenc pályám. Remélhetőleg itt ismét összejöhet egy jó eredmény.

A másik Tech 3-versenyző, Raúl Fernández is nehezen veszi fel a ritmust. Talán nehezebben is, mint azt a többség gondolta volna. Nem segíti persze Fernández helyzetét az sem, hogy a teszten összeszedett egy agyrázkódást, és bár vannak biztató momentumai, egyelőre ezeket nem tudta állandósítani.

Indonézia pozitív hétvége volt. Mindenki nagyszerű munkát végzett. Ha így folytatjuk, idővel és több tapasztalattal jönni fognak a jobb és a még jobb eredmények” – fogalmazott optimistán Gardner csapattársa, Raúl Fernández.

ForrásCrash.net