2022. december 02. 10:39
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMotoGPÚj Argentin Nagydíj menetrend: mit gondolnak a versenyzők?

Új Argentin Nagydíj menetrend: mit gondolnak a versenyzők?

- Hirdetés -

Két repülőgép meghibásodása miatt a mezőny néhány csapata még mindig nem áll készen az Argentin Nagydíj startjára. Míg néhány istállónál már minden elkészült Termas de Río Hondóban, a többi MotoGP-csapat boxa még üres.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, már hét közepén borítékolható volt, hogy az Argentin Nagydíj nem fog egyszerűen indulni. Nagy volt a feszültség a MotoGP versenyzői között a csütörtökön, a versenyhétvége előtt. A szállítási problémák miatt, néhány csapat felszerelés nélkül maradt, és ezek legkorábban helyi idő szerint péntek délben fognak megérkezni a nagydíj helyszínére. Emiatt a pénteki edzéseket törölték, és a menetrendet két illetve három szabadedzésre és a szombati kvalifikációra csökkentették.

A személyzet és szerelők nyilvánvalóan nagy nyomásnak lesznek kitéve a pénteki napon, de mit gondolnak a kialakult szerencsétlen helyzetről az élmezőny pilótái?

- Hirdetés -

“Mindennel kész vagyunk, így el tudnám kezdeni a hétvégét” – mosolygott a regnáló világbajnok Fabio Quartararo (Yamaha), akinek a felszerelése a terveknek megfelelően megérkezett az Autódromo Termas de Río Hondo pályára a versenyhétvége előtt.

- Hirdetés -

A katari győztes és a világbajnoki tabella vezetője, Enea Bastianini (Gresini-Ducati) viszont csütörtökön üres boxba érkezett: “Jelenleg semmim sincs. Se motorom, se semmim nincs a garázsban. De majd meglátjuk, hogy pénteken mi történik.”

A Red Bull KTM gyári csapatának felszerelése sem teljes még, ahogy arról az Indonéz Nagydíj győztese, Miguel Oliveira is beszámolt a csütörtöki sajtótájékoztatón: “Azt hiszem, örülnünk kell, hogy csak egy motor hiányzik, és nem az egész felszerelés, mint más csapatoknál. A szombat még így is kihívás lesz mindannyiunk számára.”

A versenyzők egy dologban egyetértenek, amit Johann Zarco is megerősített. “Nagyon kemény lesz, különösen a szerelőknek és a csapatoknak, akiknek még semmijük nincs a helyszínen. Azt a munkát, amit általában 48 óra alatt végeznek el, most egy éjszaka alatt kell végigvinniük. Szerencsére a Pramac Ducatinál mindent időben leszállítottak.”