2024. március 29. 11:30
KezdőlapMotoGPA többségnek tetszik a megújult osztrák pálya

A többségnek tetszik a megújult osztrák pálya

Alapvetően pozitív volt a fogadtatása az osztrák MotoGP-pálya vonalvezetésébe kerülő új sikánnak a versenyzők részéről.

A biztonság javítása érdekében a Red Bull Ringnek lépnie kellett. Az osztrák versenyhelyszín így egy sikánnal bővült a hármas kanyar felé menet, míg az F1-es mezőny tudja majd az eredeti vonalvezetést használni. Ennek a MotoGP megkérdezett versenyzőinek többsége alapvetően örül.

Az egyik ilyen motoros a legutóbbi indonéz futamot nyerő Miguel Oliveira. „Pontosan ezt kérték a versenyzők a vezetőségtől” – mondta Oliveira a Motorsport.com kérdésére. „Sokkal lassabban szerettünk volna megérkezni a hármas kanyarhoz, ennek pedig nincs jobb módja, mint ez a sikán. Ezzel elkerülhetünk minden ilyen problémás szituációt a jövőben, és nem 300-ról kell majd odaérve fékeznünk. Szóval a változás szerintem megfelel annak, amit mi és a Dorna is kértünk, az osztrák illetékesek pedig nagyszerű munkát végeztek a kivitelezésben ennyire rövid idő alatt.

Jack Miller is osztja Oliveira szavait. „Végtére is kaptunk egy sikánt, amivel lelassíthatunk. Emellett pedig még egy kis hőt is kap a gumi bal oldala, ez pedig Spielbergben mindig probléma. Szóval részemről semmi kifogás a változás ellen.

Fabio Quartararo is a biztonsági szempontokat emelte ki. „Innen nézve sokkal jobbnak tűnik az új pálya, hiszen a kettes kanyarban mindig van valami probléma. És ott nem ildomos problémával szembesülni. Nagyszerű, hogy oda bekerült a vonalvezetésbe egy sikán.

Az egyetlen kivételnek Enea Bastianini tűnik a pozitív vélemények tengerében. „Láttam az új sikánról készült képeket, és nekem nagyon furcsa lett. De persze ki kell próbálnunk, akkor fog kiderülni. Az egyenes így túl rövidnek tűnik, de majd Spielbergbe érve meglátjuk. Az első kör nagyon nehéz lesz, mert számomra ez jóval inkább a Forma-1-hez igazított sikán, mint a MotoGP-hez.