hétfő, június 27, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPA szenvedő ukránoknak is ajánlotta dobogóját Álex Rins

A szenvedő ukránoknak is ajánlotta dobogóját Álex Rins

Álex Rins Marc Márquez mellett az amerikai MotoGP-hétvége nagy felzárkózója volt. Nagyszerű eredménye után tett egy gesztust is az ukránok felé.

- Hirdetés -

Bár Álex Rins mindössze a hetedik rajtkockából várhatta a rajtot az austini MotoGP-futamon, kiváló versenytempójának köszönhetően végül másodikként intették le Bastianini mögött.

A dobogós ünneplés közepette Rins nem csak magára gondolt. “Szeretném mindazoknak ajánlani a dobogós helyezésemet, akik most szenvednek a világban. Akár Ukrajna népéről beszélünk, akár a Covid-19 világjárvány miatt nehéz helyzetbe kerülőkről” – fogalmazott a leintés után a suzukis.

Aztán Rins részletesebben is belement a verseny elemzésébe. “Az első szektorban végig nagyon gyors tudtam lenni, rengeteget nyertem ott a kigyorsításon. Jót harcoltam Millerrel, ami ráadásul még pozitívan is alakult a leintéskor. Nagyon boldog vagyok az eredmény kapcsán.

Bár Álex Rins egyelőre még nem tudott futamot nyerni, a Suzuki motorosa a mezőny egyik legstabilabb teljesítményét hozta a szezon első négy futamán. Katarban egy hetedik hellyel nyitott, majd a 2022-es szezon második hétvégéjén, az eső áztatta Indonéz Nagydíjon még egy kicsit tovább tudott javítani és ötödik lett. Argentínában, Termas aszfaltcsíkján már a dobogó legalsó fokára is felállhatott. Ezt fejelte meg most egy újabb top 3-as helyezéssel Bastianini mögött és Jack Miller előtt.

Rins legutóbbi második helye után a tabellán is ezt a pozíciót foglalja el. Hátránya ráadásul mindössze öt pont az austini futamgyőztes Bastianini mögött.

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)