2024. április 27. 05:56
KezdőlapMotoGPA szenvedő ukránoknak is ajánlotta dobogóját Álex Rins

A szenvedő ukránoknak is ajánlotta dobogóját Álex Rins

Álex Rins Marc Márquez mellett az amerikai MotoGP-hétvége nagy felzárkózója volt. Nagyszerű eredménye után tett egy gesztust is az ukránok felé.

Bár Álex Rins mindössze a hetedik rajtkockából várhatta a rajtot az austini MotoGP-futamon, kiváló versenytempójának köszönhetően végül másodikként intették le Bastianini mögött.

A dobogós ünneplés közepette Rins nem csak magára gondolt. „Szeretném mindazoknak ajánlani a dobogós helyezésemet, akik most szenvednek a világban. Akár Ukrajna népéről beszélünk, akár a Covid-19 világjárvány miatt nehéz helyzetbe kerülőkről” – fogalmazott a leintés után a suzukis.

Aztán Rins részletesebben is belement a verseny elemzésébe. „Az első szektorban végig nagyon gyors tudtam lenni, rengeteget nyertem ott a kigyorsításon. Jót harcoltam Millerrel, ami ráadásul még pozitívan is alakult a leintéskor. Nagyon boldog vagyok az eredmény kapcsán.

Bár Álex Rins egyelőre még nem tudott futamot nyerni, a Suzuki motorosa a mezőny egyik legstabilabb teljesítményét hozta a szezon első négy futamán. Katarban egy hetedik hellyel nyitott, majd a 2022-es szezon második hétvégéjén, az eső áztatta Indonéz Nagydíjon még egy kicsit tovább tudott javítani és ötödik lett. Argentínában, Termas aszfaltcsíkján már a dobogó legalsó fokára is felállhatott. Ezt fejelte meg most egy újabb top 3-as helyezéssel Bastianini mögött és Jack Miller előtt.

Rins legutóbbi második helye után a tabellán is ezt a pozíciót foglalja el. Hátránya ráadásul mindössze öt pont az austini futamgyőztes Bastianini mögött.