2024. március 29. 00:53
KezdőlapMotoGPViñales: Dobogós potenciál van az Apriliában

Viñales: Dobogós potenciál van az Apriliában

Maverick Viñales szerint a szezon eddigi négy futamán látottak alapján az Aprilia nyugodtan bizakodhat a Portugál Nagydíjon is.

Aleix Espargaró már futamot is tudott nyerni idén, és jelenleg a vb-tabella harmadik helyén áll 50 szerzett ponttal. Hozzá képest Maverick Viñales szezonja eddig nem alakult ennyire fényesen, ugyanis a másik spanyol eddig kevesebb, mint Espargaró pontjainak a felét, 19-et tudott összeszorgoskodni. Ezzel együtt ő is bizakodik, hogy hamarosan neki is jöhet a kiugró eredmény. Mondjuk már most, a Portugál Nagydíjon. Austinban ugyanis kiváló tempójuk volt.

(Austin) volt az a hétvége, ahol először úgy igazán jól éreztem magam a motoron” – idézi fel az előző versenyt Viñales. „A szombatért nagy kár, mert az gyengén sikerült. A versenyen viszont top hármas tempónk volt. Az elején mindenki gyors, így olyankor rengeteget lehet veszteni, főleg ha hátulról indulunk. Ez végül sokat rontott az esélyeinken. Szóval az időmérőkön kell dolgoznunk. Ennek még össze kell állnia. A többivel úgy tűnik, már nincs baj.

Az Aprilia háza táján most minden szép. „Minden versenyen egyre jobban és jobban érzem magam. Egyre inkább egy tudok lenni a motorral. Persze még mindig rengeteg fejlődési lehetőségünk van. De az elkövetkezendőkben is látom magunkat az élmezőnyben küzdve. Egyre inkább magabiztosak tudunk lenni.

Maverick Viñales eddigi legjobb eredménye egy hetedik hely, amelyet csapattársa győzelmével egy időben, Argentínában szerzett.

ForrásCrash.net