2024. április 27. 03:08
KezdőlapMotoGPBastianini a csuklóját fájlalja bukása után

Bastianini a csuklóját fájlalja bukása után

Enea Bastianini hétvégéje nem túl egyszerű. Az első 3 szabadedzés után a 19. helyen végzett, így az időmérés első szakaszába kényszerült, ahol bukott, az eset után csuklóját fájlalta.

Bastianini a Q1-ben a száradó pályán, slick gumikkal, az 5-ös kanyarban egy highside-al bukott. A 24 éves olasz keményen ért földet, a sisakjáról lerepült a napellenző, de a saját lábán jutott vissza a boxba. Az eset következtében a 18. rajtkockából kezdheti meg a vasárnapi futamot.

„Csúnya kezdés volt”mondta el a tabella vezetője a kvalifikáció után. „Jól indult, és meg voltam győződve arról, hogy bejutok a Q2-be. Esőgumikkal indultunk, és azonnal megpróbáltam jó köridőt futni. Ez sikerült is.”

„Ezután láttam, hogy a pálya körülményei elég jók a slick gumikhoz. Ezt próbáltam ki, de sajnos nem sikerült időben felmelegítenem. Az utolsó körben megpróbáltam még egy kicsit jobban nyomni, hogy bejussak a Q2-be, de túlzásba vittem, mert a gumi hideg volt”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

MotoGP™ (@motogp) által megosztott bejegyzés

„Kár, ha kicsit később mentem volna ki, akkor talán nem ez történt volna, mert akkor nem hűlt volna le a gumi. De lesz, ami lesz, megpróbáltam a lehető legjobbat kihozni. Most pedig meg kell győződnünk arról, hogy minden rendben van. Fáj a csuklóm, de semmi komoly.”

A jobb csuklójáról készült röntgenfelvétel nem mutatott törést, amit csapata, a Gresini Racing tett közzé.