2024. április 23. 11:56
KezdőlapMotoGPViñales: Nehezen melegszik fel a gumi bal oldala

Viñales: Nehezen melegszik fel a gumi bal oldala

Maverick Viñales a 7. helyen zárta a pénteki napot. Az eredménnyel elégedett, de szerinte van még hova fejlődni.

Mint nagyon sok más versenyző, a spanyol sem tudta megjavítani az első szabadedzésen futott idejét. Elmondása szerint délelőtt sem voltak egyszerűek a körülmények, de az idő előre haladtával, ez egyre csak romlott.

„Egész jól éreztem magam a pályán, függetlenül attól, hogy valóban nagyon trükkös volt a helyzet. Reggel nem volt problémánk, de délutánra nagyon csúszóssá vált az aszfalt. Összességében elmondhatom, hogy eddig minden pályán jól éreztem magam a motorral. Remélem, hogy száraz körülmények között is lehetőségünk nyílik megtapasztalni a portimaói aszfaltcsíkot, mivel úgy vélem, erősek vagyunk, és tudunk még előrébb lépni. Második alkalommal szerepelek itt az Apriliával, és gyors tudok lenni. Nyilvánvalóan van még min javítani, de optimista vagyok.”

„A nehézséget leginkább az okozza, hogy a gumi bal oldala nehezen melegszik fel. 10 kör megtétele után rendben van, de előtte nagyon kritikus a helyzet. Keményen dolgozunk, hogy ezen a téren is felkészültek legyünk. A gumi jobb oldalával nincs probléma.”