csütörtök, július 7, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPOliveira: Nem éreztem jól magam a motoron, így értékesebb ez az 5....

Oliveira: Nem éreztem jól magam a motoron, így értékesebb ez az 5. hely

Miguel Oliveira ugyan csak ötödikként zárt, de biztosan megdobogtatta minden portugál rajongó szívét a lelátókon, és a képernyők előtt is.

- Hirdetés -

Már 10 hónapja, hogy a KTM száraz pályán nem szerzett Top10-es helyezést, így valóban nagy lehet az öröm, hogy a hazaiak kedvence az ötödik helyen hozta be az osztrák gyártó versenygépét. Oliveira mindent beleadott, de sajnos az nem volt elég a győzelemhez. Legutóbb 2020 novemberében győzött hazai közönség előtt, akkor a pole pozícióból rajtolva.

„Sokkal több lehetőség volt a mai napban, de az egész verseny alatt nehézségekkel küzdöttem. Egy olyan napon, amikor nem zajlik minden problémamentesen, 5. helyen végezni, az látható előre. Bár elégedett vagyok ezzel a helyezéssel, tekintve, hogy nem éreztem magam túl jól a motoron. Ez az eredmény egy jó kiindulópont a következő futamokra, Jerezre is. Pozitívan vágunk neki a folytatásnak, mert nagyon motiváló tud lenni egy Top5-ös helyezés.”

„Egész idő alatt úgy éreztem, hogy nem a megfelelő első gumit választottuk, nem érte el a kellő hőfokot a bal oldalon. Sajnos ezen a pályán nem megfelelő a számunkra megszokott és bevált kemény abroncs, így közepessel mentem elöl. Ezen kívül abban reménykedtem, hogy erősebb lesz a tempóm, különösen az utolsó szektorban, így tudtam volna küzdeni a jobb helyezésekért. Ettől függetlenül nagyon boldog vagyok, hogy a hazai közönségem előtt célba értem, bizonyára élvezték a műsort.”