2023. február 07. 06:00
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMotoGPEspargaró szerint súlyos problémái vannak a Hondának

Espargaró szerint súlyos problémái vannak a Hondának

Nem kertelt a Repsol Honda motorosa, Pol Espargaró a Portugál Nagydíj végén, amikor jellemeznie kellett csapata és motorja teljesítményét.

A 2022-es MotoGP-szezon első versenyén, Portugáliában első győzelmét aratta Fabio Quartararo. A portimaói aszfaltcsíkon megint rendkívül problémás versenye volt a Hondásoknak. A Repsol motorosai közül például Marc Márquez legalább hatodikként beért, de Pol Espargaró csak kilencedik lett. A legjobb hondások, vagyis a két Márquez (az ifjabbik, Álex rögtön Marc mögött hetedik lett) is 16 másodpercet kaptak a győztestől…

Hiányzik az, amiről azt hittük a holtszezon során, megvan” – fogalmaz Pol Espargaró a Motorsport.com kérdésére. “Nagyon nehezen értjük ezt, de az biztos, hogy a hátsó fékezéssel nem tudunk ott megállni, ahol szeretnénk. Amikor meg gázt adnánk, akkor meg elpörögnek a gumik. Ennek az egésznek egyszerűen nincs értelme. Főleg úgy nem, hogy mi hátra ráadásul a keményet választottuk, miközben a mezőny többi része közepessel ment.

Espargaró csak panaszkodik, és panaszkodik. “Arra gondoltunk, hogy a kemény jobb lehet hátra. A tapadást, a kigyorsítást illetően is. Aztán láttuk, hogy Marc például a közepessel ment, és pontosan ugyanolyan volt minden azzal is. Választanunk kell, hogy milyen tapadás mellett tesszük le a voksunkat. Az oldalsó vagy az egyenesbeli tapadás mellett. A többieknek mindkettő megvan, nekünk meg választani kell? Miért? Télen mindenki egyetértett, hogy jól bánunk a gumikkal, leszámítva pár kisebb problémát elöl. De a hátulját senki meg sem említette. Súlyos problémáink vannak, és nem tudjuk, mi ezekre a megoldás. Itt az idő, hogy mindenki összedugja a fejét a gyárban, hogy lábalunk ki ebből.

A téli felkészüléshez képest semmi okuk nem volt változtatni. “Miért, ha egyszer messze ez volt a leggyorsabb motor?

Marc Márquez hatodik helye nyomán feljött a tizenegyedik helyre összetettben. Pol Espargaró legutóbb szerzett hét pontjával közvetlenül a csapattárs mögött jön a tabellán.

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)