2024. március 29. 07:43
KezdőlapMotoGPMir reméli, Miller tanul az ütközésükből

Mir reméli, Miller tanul az ütközésükből

A szezon elején Joan Mir volt a mezőny egyik legstabilabb versenyzője, egészen addig, amíg Portimaóban nem találkozott Jack Millerrel. Intézett hozzá néhány szót.

Joan Mir vezetni tudott a végül Fabio Quartararo által megnyert Portugál Nagydíjon, később viszont elkezdett egyre hátrébb csúszni a rangsorban. A katalán a 19. körben már csak harmadik volt, és ekkor még nem voltak vége a gondjainak. Amikor ugyanis Jack Miller megpróbálta megelőzni őt, az ausztrál hibázott, aminek következtében végül egyikük sem tudott célba érni.

Mir alapvetően nem haragszik Millerre, de azért intézett hozzá néhány intelmet, mondhatni, tanító célzattal.

„Problémás volt az incidens, persze, de ilyen sajnos elő szokott velem is fordulni” – sajnálkozott 2020 világbajnoka. „Én is elkövettem korábban pontosan ilyen hibákat. Tudom, hogy Jack sem szándékosan tette. Egyszerűen olyan féktávon próbált megelőzni, ahol nem volt hely. Ráadásul én is elég kemény féktávot vettem. Aztán blokkolt a motorja eleje. Nagy kár érte, de mondom, velem is előfordult velem. Remélem, tanul ebből, és többet nem fordul elő ilyen.

Miller elmondta, rosszul érzi magát azzal kapcsolatban, ami közte és Joan Mir között történt. „Jól éreztem magam, jól alakult a verseny, kellően meg tudtam óvni a gumijaimat is az első 16 körben. Elkezdtem aztán nyomni. Láttam, hogy Zarco megelőzi Mirt, szóval godnoltam, én is megpróbálom. Fogalmam sincs, mi történt, lehet, hogy a gumim összeszedett valamit a pályán. Az ilyen mindig szar érzés, pláne úgy, hogy kivettem a versenyből egy riválist is, csak még mélyebben vagyok tőle. De ez van.