2024. március 29. 13:13
KezdőlapMotoGPRins: Senki nem hitt egy ilyen futamban

Rins: Senki nem hitt egy ilyen futamban

Elképesztő felzárkózást mutatott be Álex Rins Portugáliában, amikor negyedikként ért célba. Bravúr volt ez a javából.

A múlt hétvégi portimaói vizes-száraz Q1-es kvalifikáción elkövetett stratégiai hiba miatt Rins mindössze a 23. helyről vághatott neki a vasárnapi versenyen. Ezt követően viszont már az első kör végén tizenegyedik volt egy elképesztő rajtnak köszönhetően. Rins ezt követően tovább tudott egyre feljebb kapaszkodni, végül negyedikként intették le. Lemaradása végül ráadásul mindössze 3,5 másodperc volt a végül győztes Fabio Quartararo mögött.

Rins jelenleg a tabella második helyén áll, pontegyenlőségben Fabio Quartararóhoz képest. A bravúr után a spanyol érthető módon rendkívül elégedett.

Igen, őszintén szólva jó verseny volt. Kellően elöl tudtunk végezni, sok fontos pontot szereztünk” – összegzett Rins. „Számomra ez egy jó verseny volt. Hittem benne, hogy vissza tudok jönni. Viszont senki más nem hitt egy ilyen eredményben. Mindegy is, a végéig próbálkoztam. Amikor megpróbáltam megelőzni Aleixet, az első gumim viszont nem tapadt már úgy. Jócskán megzuhant a tapadása. Szóval inkább visszasoroltam, és maradtam a negyedik helyen. De ez egy nagyszerű eredmény a bajnokság szempontjából.

Rins már Austinban is egy szép felzárkózást mutatott be. Akkor a hetedik helyről indulva másodiknak jött fel. A suzukis a mostaniból is le tud vonni hasznos tanulságokat.

A végső helyezésem, a hitem, valamint az erőm, amivel odaértem, nagyon jó. Ahogy már korábban is mondtam, nem sokan hittek körülöttem ebben. A leintés után aztán sokan gratuláltak, a WhatsAppom is lángolt. Most már csak azt kell megértenünk, hogy a péntek miért alakult ennyire gyengén.

Rins elmondása szerint kockáztatott az elején, ennek köszönhető a nagy felzárkózás. A tavalyi szezonnal ellentétben ráadásul sokkal kevesebbet bukik. Akkor dobogóra is mindössze egyszer állhatott.

(Azóta) jobban érzem a gumikat. Volt néhány kanyar, mint például a hármas és a nyolcas kanyar, ahol a határon mentem, és éreztem, ahogy az eleje zárul. Éreztem, hol a határ. Tavaly ez nehezebben ment.