2024. március 29. 14:59
KezdőlapMotoGPA Repsol Honda versenyzői bíznak a felzárkózásban Jerezben

A Repsol Honda versenyzői bíznak a felzárkózásban Jerezben

A Repsol Honda versenyzői a hatodik MotoGP hétvégére készülnek, ahol hazai közönség előtt szeretnének javulást mutatni és jó eredményt elérni.

A két spanyol versenyző egyelőre az idei szezonban összetettben még nem tudott az élmezőnyhöz felzárkózni, jelenleg a tabella 11. és 12. helyén állnak. Mint tudjuk, Marc Márquezt sérülés hátráltatta az évad kezdetén. A portimãói hétvégén testvérével, Alex-szel vívott nagy csatát, ami után végül a hatodik helyen végzett.

Most mindkét repsolos versenyző nagy reményekkel érkezik meg Spanyolországba hazai közönségük elé, hátuk mögött hagyva a portugál hétvégét.

„Boldog vagyok, hogy Jerezbe jöhetek és találkozhatok a spanyol szurkolókkal. Ez egy nagyon különleges pálya, nem csak a történelme miatt, hanem azért is, mert a versenynapon remek hangulat uralkodik” magyarázta a nyolcszoros világbajnok. „A nehéz évek után remélem, a szurkolók visszatérnek és remélem, hogy élvezni fogják.”

„Fontos hétvége lesz számunkra, folyamatosan fejlődnünk kell, hogy közelebb kerüljünk az élmezőnyhöz. Portimão bonyolult hétvége volt számunkra, és remélem, hogy Jerezben minden egy kicsit könnyebb lesz, végigdolgozzuk a hétvégét, hogy vasárnap erősek legyünk” – mondta el a hondás.

Csapattársa, Pol Espargaró is várja a jerezi versenyhétvégét. A spanyol Portugáliában a 9. helyen végzett. Espargaró a futamot a frusztráció leküzdésére szeretné felhasználni, mivel még mindig ugyanazokkal a problémákkal küzd, mint tavaly.

„A legjobb dolog, amit egy nehéz hétvége után tehetsz, hogy rögtön visszatérsz a versenyzéshez” – mondta el Espargaró. „Meg kell értenünk, milyen lesz a teljesítményünk Jerezben, és keményen kell dolgoznunk, hogy javuljunk. Meg akarjuk mutatni a szezon kezdete előtti sebességünket.”

A Honda versenyzője hozzátette: Spanyolországba visszatérni nagyszerű dolog, és remélem, hogy vasárnap is olyan sok néző előtt motorozhatunk, mint korábban, mert ez teszi Jerezt olyan különlegessé. Keményen kell dolgoznunk és meg kell mutatnunk, mire vagyunk képesek. Bízom a csapatomban és a HRC-ben, hogy ki tudjuk bontakoztatni a bennünk rejlő lehetőségeket.”