2022. december 10. 06:57
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMotoGPAleix Espargaró nyomás nélkül tud versenyezni

Aleix Espargaró nyomás nélkül tud versenyezni

- Hirdetés -

Miután saját elmondása szerint sem számoltak vb-címmel, Aleix Espargaró szerint semmilyen tét nem nyomja a vállát az Apriliánál.

Kétszer állatott már dobogón Aleix Espargaró a 2022-es MotoGP-szezon során. Argentínában mindezt futamgyőztesként tette, legutóbb Portugáliában pedig harmadik lett. Ezzel az apriliás összetettben is ebben a pozícióban található, lemaradása ráadásul csak három pont Quartararóhoz képest.

Espargaró tehát most vb-esélyessé lépett elő, rövid távon mindenképp. Hogy hosszabb távon így lesz-e, azzal kapcsolatban a legkevésbé sem idegeskedik.

- Hirdetés -

Nem, egyáltalán nem” – fogalmazott Espargaró azzal kapcsolatban, számolt-e ilyen erős szezonkezdettel. “Viszont öt verseny alapján tényleg esélyesek vagyunk a vb-címre. Elvégre a lemaradásunk is csak három pont. Számítottam egy jó szintre, de talán nem ennyire jóra. Jó formában vagyok, de jó formában versenyeztem tavaly is.

Egymaga persze kevés lenne ehhez. “Ehhez a teljesítményhez kellett persze az Aprilia versenyképes motorja. Ezt megadták idén, amihez ráadásul passzol a vezetési stílusom. Bebizonyítottam, hogy erős tudok lenni ezzel a motorral. Így pedig nincs semmilyen nyomás rajtam. Nem gondolok a vb-címre, egyszerűen csak élvezem a pillanatokat, amelyek megadatnak. Sokáig tartott, mire eljutottam ide.

Amennyiben az Aprilia akár csak még egyszer dobogóra áll, elveszti a privilégiumát arra, hogy gyengébb csapatként egyrészt több erőforrást használhasson, másrészt pedig korlátlanul tesztelhessen. Az olaszok már eleve így készülnek 2023-ra azzal, hogy idén sem használják ki a rendelkezésükre álló erőforrás-mennyiséget. Espargaró egyébként sem szerette ezt a rendszert, és ezzel sincs semmilyen problémája.

Talán néhány mérnök aggodalmasabb nálam ott Noaléban, de én egyébként sem szerettem ezt. Nem vagyok hülye, tudom, hogy ezek a koncessziók segítenek nekünk. De nem szeretem ezt. Ráadásul az Aprilia jó szintre jutott el. Enélkül nem érhetnénk el eredményeket. Remélhetőleg már Jerezben elveszítjük a koncessziós jogunkat.

- Hirdetés -
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)