2024. április 20. 09:02
KezdőlapMotoGPJerezt is kihagyja Raúl Fernández

Jerezt is kihagyja Raúl Fernández

Portugáliában sem tudott indulni, és Jerezben sem kapta meg az orvosok áldását az indulásra a kézsérüléssel bajlódó Raúl Fernández.

A KTM-es Raúl Fernández keze még Portugáliában, az FP1 során sérült meg, amikor elcsúszott egy vízfolton. A Tech3 egyelőre pont nélkül álló motorosa a mostani hétvégén, Jerezben mindenképp indulni szeretett volna. Erre végül nem kapta meg az engedélyt.

Az első tesztem után minden orvos leszögezte, hogy nem versenyezhetek. Ha másodikra legalább azt mondják, hogy nagyjából jól vagyok, indulni akarok” – fogalmazott még a döntés meghozatala előtt Fernández. „A mindennapi életem során ez nem jelent semmilyen problémát, de bármilyen gyakorlatot már jókora fájdalom megcsinálni. Furcsa, mert korábban egy versenyt sem hagytam ki, most meg lehet, hogy rögtön kettőt is ki fogok.

Fernández pénteki nyilatkozatát követően ez a forgatókönyv végül meg is valósult, így nem indulhat hazai versenyén. A KTM-es eddig négyből egy alkalommal sem tudott pontot szerezni, legjobb eredménye az a 16. hely volt, amelyet még Argentínában, a termasi futam során szerzett.

Érdekesség, hogy Fernández négyből háromszor egyébként gyorsabbnak bizonyult a csapattárs Remy Gardnernél. Mégis Gardner az, aki már három megszerzett ponttal is rendelkezik. Az ausztrál a szezonnyitó Katari Nagydíjon az utolsó pontszerző, tizenötödik pozíciót csípte meg. Négy futammal később, immáron egyedüli Tech3-motorosként pedig még egyet javítva legjobbján, tizennegyedik lett.