2024. április 23. 20:40
KezdőlapMotoGPQuartararo: 4 jerezi pole után megtört a jég

Quartararo: 4 jerezi pole után megtört a jég

A világbajnoknak leesett az álla, amikor meglátta Bagnaia repülőkörét, de elmondása szerint, határozott elképzelései vannak a futamra.

„Igen, zsinórban az 5. pole pozíció volt tervben, és nem is voltam messze tőle.” – kezdi a francia versenyző.

„Őszintén megvallva, lenyűgöző, amit Pecco csinált. Nagy volt rajtam a nyomás, mivel ebben a hőségben és ilyen forró aszfalton nem egyszerű gyorsnak lenni. A negyedik szabadedzésen nagyszerű munkát végeztünk a versenytempót illetően. Használt gumikon is gyorsak voltunk. Úgy gondolom, a versenyen lesz alkalmunk a győzelemért harcolni. Természetesen a két kisebb kategória futama utána a pálya teljesen más állapotba kerül majd, de tavaly kiválóan teljesítettem itt. A lehetőség pedig adott, hogy ez idén is így legyen.”

„Portimaóhoz képest itt, Jerezben teljesen más a helyzet. Portugáliában már az első edzésen úgy éreztem, hogy elsőosztályú a teljesítményem. Sokkal jobb, mint itt. Kifogástalan a tempóm az tény, de nem akarom elbízni magam, mert nem biztos, hogy ki tudok dolgozni akkora különbséget az üldözőkkel szemben, mint az előző futamon. Meglátjuk, mennyire sikerül közel kerülni az elejéhez. Ezután pedig a verseny közepétől a végéig harcolni fogok. Úgy vélem, legalább a dobogóra fel tudunk állni.”

Quartararo a szerződéshosszabbításáról is megosztott pár gondolatot:

„A menedzserem természetesen a Yamahával tárgyal. A versenyhétvégéken jobban szeretek a saját dolgaimmal foglalkozni a pályán belül. Otthon beszélünk a jövőről illetve a pályán történtekről. Hétfőn már többet tudunk, de azt elmondhatom, hogy nem írtam még alá semmit.”