2024. április 26. 05:16
KezdőlapMotoGPQuartararo mintha "rágógumin" versenyzett volna

Quartararo mintha „rágógumin” versenyzett volna

Közel tudott maradni Bagnaiához, megelőzni nem tudta: Fabio Quartararo ügyét nem segítette első gumija Jerezben.

A rajtnál még úgy nézett ki, akár meg is foghatja Pecco Bagnaiát. Végül aztán az olasz rajt-cél győzelmet aratott, így Fabio Quartararo meg kellett, hogy elégedjen a második hellyel. A vb-éllovas többször megpróbálkozott az előzéssel – vagy legalábbi úgy nézett ki. Végül emögött az indok jóval inkább az volt, hogy kibújhasson a ducatis mögül, így kímélve kicsit gumijait. A befutó során végül két tized döntött köztük, Bagnaia javára.

Nagyszerűen rajtoltam, de aztán Pecco egy zseniális féktávot véve érkezett meg az első kanyarba” – ismerte el sportszerűen Quartararo. „Aztán a kettesben is végig nagyon erős volt. Tudtam, hogy ha nem tudom őt megelőzni az első két-három körben, nagyon nehéz dolgom lesz. És végül pontosan ez is történt.

Egészen pontosan Quartararo szerint „…kicsit mindig le kellett maradnom mögötte, mert nem lehetett őt annyira közelről követni. Mintha rágógumin versenyeztem volna, úgy csúszott az első gumi. Próbálkoztam, de ennél többet nem tudtam tenni az ügyért. A 10-es kanyarban például nagyon közel voltam, de aztán a 11-esben, mikor megpróbálkoztam az előzéssel, szélesre futottam, és tudtam, hogy ott vége. De ettől még nagyon boldog vagyok, mert jól tudtam menni az első gumi problémái ellenére is. Ez pedig nagyszerű hír.

Quartararo mindent kiadott magából. „(Bagnaia) a határokig elvitt engem, és az ilyen csaták során még az is tanul, aki másodikként fut be. Így voltam ezzel ma én is. És Aleix (Espargaró) is nagyon kiegyensúlyozott idén, óriási, amit produkál. Ő is része a játszmának.

Portugáliai első és jerezi második helyének köszönhetően Fabio Quartararo a vb-tabella élére állt. 89 pontja héttel több, mint amivel Aleix Espargaró rendelkezik. A futamgyőztes Pecco Bagnaia 56 ponttal ötödik összetettben.

ForrásCrash.net