2024. április 25. 01:46
KezdőlapMotoGPQuartararo szerint nem az ő dolga a többi yamahás szenvedése

Quartararo szerint nem az ő dolga a többi yamahás szenvedése

Fabio Quartararo vezeti a 2022-es MotoGP-tabellát, így nem igazán tud azonosulni a többi yamahás márkatárs problémáival.

Portugáliában nyert, Jerezben pedig második lett, ezzel a vb-tabella élére állt Fabio Quartararo. Ő a maga részéről meg tudja ülni az M1-est, márkatársai viszont tulajdonképpen kivétel nélkül szenvednek. Csapattársa, Franco Morbidelli csak a tizenhatodik helyen áll, az RNF-esek pedig még nála is gyengébbek.

Vb-éllovasként a francia nyilván elégedett a motorjával. Emellett pedig nem érzi úgy, hogy neki kellene törődnie a többiek problémáival. Emellett viszont tisztában van motorja gyenge pontjaival, például az erő hiányával.

Eleve az meglepő, hogy vezetem a bajnokságot” – ismeri el Quartararo a Motorsport.com kérdésére. „Mandalikát leszámítva ugyanis… azt nem mondom, hogy katasztrófa volt a teljesítményem, de egy kilencedik, egy nyolcadik és egy hetedik helyet hoztam a szezon elején. Aztán viszont nyerni tudtam Portimaóban, majd jött a legutóbbi második hely. A top 10 szerencsére mindig megvan, és ilyenkor, amikor ennyire szoros a küzdelem, nagyon sokat számíthat, ha összejön néhány ponttal több, mint amire a tempónk predesztinál minket.

A helyzet egyelőre bár szerencsés, de nem egyszerű. „Nem mindig van meg bennem ez a plusz. Ráadásul küszködik a többi Yamaha is, de végtére is, ez nem az én problémám. Elég gondom van azzal, hogy én hogy legyek minél gyorsabb, szóval csak magamra tudok koncentrálni. (A következő futamokon) pedig nem lehetek konzervatív. A legjobbamra lesz szükség minden egyes pályán. Austinban például csak hetedik lettem, de boldog voltam, mert úgy éreztem, kiadtam magamból mindent.

Quartararo előnye a vb-tabellán jelenleg hét pont Aleix Espargaróhoz képest. A legutóbbi futamot megnyerő Pecco Bagnaia 33 ponttal mögötte ötödik összetettben.