2022. december 06. 22:49
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMotoGPQuartararo szerint nem az ő dolga a többi yamahás szenvedése

Quartararo szerint nem az ő dolga a többi yamahás szenvedése

- Hirdetés -

Fabio Quartararo vezeti a 2022-es MotoGP-tabellát, így nem igazán tud azonosulni a többi yamahás márkatárs problémáival.

Portugáliában nyert, Jerezben pedig második lett, ezzel a vb-tabella élére állt Fabio Quartararo. Ő a maga részéről meg tudja ülni az M1-est, márkatársai viszont tulajdonképpen kivétel nélkül szenvednek. Csapattársa, Franco Morbidelli csak a tizenhatodik helyen áll, az RNF-esek pedig még nála is gyengébbek.

Vb-éllovasként a francia nyilván elégedett a motorjával. Emellett pedig nem érzi úgy, hogy neki kellene törődnie a többiek problémáival. Emellett viszont tisztában van motorja gyenge pontjaival, például az erő hiányával.

- Hirdetés -

Eleve az meglepő, hogy vezetem a bajnokságot” – ismeri el Quartararo a Motorsport.com kérdésére. “Mandalikát leszámítva ugyanis… azt nem mondom, hogy katasztrófa volt a teljesítményem, de egy kilencedik, egy nyolcadik és egy hetedik helyet hoztam a szezon elején. Aztán viszont nyerni tudtam Portimaóban, majd jött a legutóbbi második hely. A top 10 szerencsére mindig megvan, és ilyenkor, amikor ennyire szoros a küzdelem, nagyon sokat számíthat, ha összejön néhány ponttal több, mint amire a tempónk predesztinál minket.

- Hirdetés -

A helyzet egyelőre bár szerencsés, de nem egyszerű. “Nem mindig van meg bennem ez a plusz. Ráadásul küszködik a többi Yamaha is, de végtére is, ez nem az én problémám. Elég gondom van azzal, hogy én hogy legyek minél gyorsabb, szóval csak magamra tudok koncentrálni. (A következő futamokon) pedig nem lehetek konzervatív. A legjobbamra lesz szükség minden egyes pályán. Austinban például csak hetedik lettem, de boldog voltam, mert úgy éreztem, kiadtam magamból mindent.

Quartararo előnye a vb-tabellán jelenleg hét pont Aleix Espargaróhoz képest. A legutóbbi futamot megnyerő Pecco Bagnaia 33 ponttal mögötte ötödik összetettben.

- Hirdetés -
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)