2024. április 25. 04:01
KezdőlapMotoGPBastianini úgy érzi, van a gyári ducatisok szintjén

Bastianini úgy érzi, van a gyári ducatisok szintjén

Enea Bastianini bár régebbi motorral versenyez, jelenleg jobb, mint bármelyik márkatársa a Ducati háza táján. Egyelőre úgy érzi, tudja azt, mint a „nagyok”.

A 2022-es szezonkezdet során Enea Bastianini bizonyult a legjobb ducatisnak. Miután a Bestia két futamot (Katar, Austin) is meg tudott nyerni, jelenleg harmadik összetettben, ezzel pedig harmadik összetettben. Mindezt még úgy is hozni tudja, hogy egyébként legutóbbi futama Jerezben nem sikerült túl jól és csak nyolcadik lett.

Jerezig egyébként kizárólag Bagnaia volt képes a Ducatival futamot nyerni, mellé csatlakozott a legutóbbi futamon Pecco Bagnaia. A gresinis ráadásul úgy ver minden más ducatist, hogy a tavalyi motorral, a GP21-essel versenyez. Ezek után úgy érzi, tud annyit, mint a gyári márkatársak.

Nem tudom” – válaszolta Bastianini arra a kérdésre, hogy meddig folytathatja ilyen kiváló formában. „Nyilván a gyári motorra majd érkeznek fejlesztések. Jelenleg viszont nincs mit irigyelnem a GP22-esről, talán az új borítás jelentette agilitást. De mondom, jelenleg a motorok nagyon hasonlóak. Így pedig nem érzem azt, hogy alsóbbrendű lennék a gyári motorosokhoz képest, sőt.

A hírek szerint Jack Miller szénája nem áll jól a gyári istállónál, így Bastianini akár ott is képbe kerülhet a 2023-as ülést illetően. Ehhez, képletesen, Jorge Martínnal kell majd megvívnia. Bastianini végcélja persze a gyári csapat lenne, de ezzel jelenleg nem tud és nem is nagyon akar foglalkozni saját elmondása szerint.

Azért vagyok itt, hogy nyerjek, illetve a lehető legjobb eredményeket érjem el. A jövőt illetően a cél persze a gyári csapat lenne. Ez viszont majd nagyon sok mindenen múlik, elsősorban az eredményeken. Jelenleg pedig csak erre koncentrálok. Az biztos, hogy jövőre egy teljesen gyári motorral fogok versenyezni. Azt majd meglátjuk, melyik csapatnál.