hétfő, október 3, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park sprint
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 3.verseny
KezdőlapMotoGPKymiRing: megerősítésre vár a Finn Nagydíj

KymiRing: megerősítésre vár a Finn Nagydíj

Nem tettek le róla, mégis évek óta viszontagságos helyzetben a Finn Nagydíj debütálása. Az egész történet 2019-re nyúlik vissza, amikor egy még nem teljesen kész infrastruktúra ellenére kipróbálhatták az aszfaltcsíkot. Akkor még a terv szerint haladt minden, mígnem 2020 márciusában a koronavírusjárvány miatt zátonyra futott a projekt. Hasonló okokból 2021-ben sem rendezték meg a futamot, és hivatalosan azóta sem homologizálták a pályát. A helyzetet tovább bonyolította az orosz-ukrán háború, ráadásul a pálya mindössze 100 kilométerre van az orosz határtól, és nagyjából 300 kilométerre Szentpétervártól. A naptárban viszont ott van, és minden jel arra mutat, hogy idén végre mindezek ellenére lehet verseny. Franco Uncini, a FIM biztonsági felelőse legalábbis optimista:

- Hirdetés -

“Zajlanak a munkálatok, és néhány napon belül én is elvégzem a végleges felülvizsgálatokat. Biztos vagyok benne, hogy minden rendben lesz.”

A FIM ellenőrzésén kívül viszont várhatóan még egy kétnapos tesztet is lebonyolítanak az új pályán. Erre június 13-án, és 14-én kerülhet sor, ahol adatokat gyűjtenek a Michelin-nek azzal kapcsolatban, hogy milyen abroncsokat szállítsanak a versenyhétvégére. A futamra alig négy héttel a tervezett teszt után, július 10-én kerül sor.

Forrás: MotoGP Media
- Hirdetés -

A vonalvezetéssel kapcsolatban nem voltak elragadtatva a pilóták, ugyanis MotoGP motorok számára túlságosan lassúnak tartják. Michele Pirro akkor azt mondta:

“Moto3-asoknak szórakoztató lesz, de MotoGP-vel nem az. Nem tudod kihasználni a motorban lévő erőt, mert az 5. kanyartól kezdve szinte csak első és második fokozatban vagyunk. Egyszer tudunk csak harmadikba kapcsolni.”