hétfő, október 3, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park sprint
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 3.verseny
KezdőlapMotoGPMorbidelli: "Ha javítunk a kvalifikáción, jó versenyünk lehet Le Mans-ban"

Morbidelli: “Ha javítunk a kvalifikáción, jó versenyünk lehet Le Mans-ban”

A 2022-es szezon eddigi eredménytelensége ellenére Franco Morbidelli hisz abban, hogy bekövetkezik az áttörés és egy “új” szezon indulhat számára Le Mans-tól kezdve.

- Hirdetés -

Franco Morbidelli Jerezben úgy érezte, hogy valami elindult, jobban érezte magát a motoron, remek köröket tudott futni a futam végén és a tesztelés is jól sikerült, így izgatottan várja a franciaországi versenyhétvégét.

“Érdekes hétvége lesz számunkra. Jerezben sok mindent kipróbáltunk, nagyon izgatottan várom, hogy a fejlődés Le Mans-ban folytatódik-e” – mondta Morbidelli.

- Hirdetés -

“Jerezben nagyon jó köridőket mentem a futam végén, de a probléma a rossz rajtpozíció volt. Ezen a hétvégén ezen dolgoznunk kell” – tisztázta Morbidelli. “Ha javítunk a kvalifikáción, akkor jó versenyünk lehet Le Mans-ban.”

Massimo Meregalli a Monster Energy Yamaha MotoGP csapatfőnöke. Az olasz látta védence fejlődését. “Franky nagy önbizalommal távozott Jerezből, mert végre jobban ráérzett a motorjára” – mondta Meregalli. “Alig várja a GP-t, ez olyan számára, mintha a szezon igazi kezdete lenne. Általánosságban elmondható, hogy a Jerezben tesztelt dolgokat kell használnunk, mert pozitív visszajelzéseket kaptunk róluk.”

Az eddigi nem meggyőző teljesítmény ellenére a Yamaha szeretné megtartani az olasz versenyzőt 2023-ban. “Franco Morbidelli 2023-ban is a Yamaha gyári csapatának tagja lesz” – mondta Lin Jarvis, a Yamaha Motor Racing ügyvezető igazgatója. De reméli, hogy az olasz teljesítménye javulni fog.