2024. április 23. 11:58
KezdőlapMotoGPMorbidelli: "Ha javítunk a kvalifikáción, jó versenyünk lehet Le Mans-ban"

Morbidelli: „Ha javítunk a kvalifikáción, jó versenyünk lehet Le Mans-ban”

A 2022-es szezon eddigi eredménytelensége ellenére Franco Morbidelli hisz abban, hogy bekövetkezik az áttörés és egy „új” szezon indulhat számára Le Mans-tól kezdve.

Franco Morbidelli Jerezben úgy érezte, hogy valami elindult, jobban érezte magát a motoron, remek köröket tudott futni a futam végén és a tesztelés is jól sikerült, így izgatottan várja a franciaországi versenyhétvégét.

„Érdekes hétvége lesz számunkra. Jerezben sok mindent kipróbáltunk, nagyon izgatottan várom, hogy a fejlődés Le Mans-ban folytatódik-e” – mondta Morbidelli.

„Jerezben nagyon jó köridőket mentem a futam végén, de a probléma a rossz rajtpozíció volt. Ezen a hétvégén ezen dolgoznunk kell” – tisztázta Morbidelli. „Ha javítunk a kvalifikáción, akkor jó versenyünk lehet Le Mans-ban.”

Massimo Meregalli a Monster Energy Yamaha MotoGP csapatfőnöke. Az olasz látta védence fejlődését. „Franky nagy önbizalommal távozott Jerezből, mert végre jobban ráérzett a motorjára” – mondta Meregalli. „Alig várja a GP-t, ez olyan számára, mintha a szezon igazi kezdete lenne. Általánosságban elmondható, hogy a Jerezben tesztelt dolgokat kell használnunk, mert pozitív visszajelzéseket kaptunk róluk.”

Az eddigi nem meggyőző teljesítmény ellenére a Yamaha szeretné megtartani az olasz versenyzőt 2023-ban. „Franco Morbidelli 2023-ban is a Yamaha gyári csapatának tagja lesz” – mondta Lin Jarvis, a Yamaha Motor Racing ügyvezető igazgatója. De reméli, hogy az olasz teljesítménye javulni fog.