szombat, május 21, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
KezdőlapMotoGPEngedmények az idei évre a motorok felhasználásában

Engedmények az idei évre a motorok felhasználásában

Azonnali szabályváltozást jelentett be a GP Comission a Le Mans-i hétvége elején tartott online megbeszélését követően. E szerint a hosszú versenynaptár miatt eggyel több szabadon felhasználható motorblokkot tettek lehetővé a csapatoknak.

- Hirdetés -

Az eredeti szabály szerint egy szezonban maximum 7 erőforrást lehet használni (a koncesszióval rendelkező márkának 9-et, de ilyen ugyebár nem lesz jövőre már). A szabályzatba viszont azt is belefogalmazták, hogy csak akkor, ha a versenynaptárban 20-nál kevesebb futam van. Mivel a 2022-es naptárban már a 21 futamot is elérjük, így elfogadták azt az engedményt, hogy már idén is további 1 motorblokkot használhassanak a csapatok. Az extra erőforráshoz viszont van egy kikötés, hogy csak a 19. versenyhétvégétől lehet használni. Így lényegében ugyanúgy kell gazdálkodni, mint eddig, a szezonvégi hajránál viszont kevésbé kell spórolni a csapatoknak.

Forrás: MotoGP Media

Röviden összefoglalva tehát a módosítás

Amennyiben maximum 20 futamos a versenynaptár, akkor továbbra is az eddig megszokott 7 (koncesszió esetén 9) blokk áll rendelkezésre. 21, vagy 22 futamos naptárnál viszont további egyet lehet még használni, de csak a 19. fordulótól.