2024. március 28. 12:22
KezdőlapMotoGPValentino Rossi rajtszámát visszavonultatják Mugellóban

Valentino Rossi rajtszámát visszavonultatják Mugellóban

A MotoGP bejelentette, hogy Valentino Rossi 46-os rajtszámát a mugellói versenypályán visszavonultatják a királykategóriában.

Minden MotoGP tudja, hogy ezzel a számmal ki versenyzett és mit hozott a királykategória és kisebb géposztályai számára is. A rajtszám a kilencszeres világbajnok és MotoGP-legenda Valentino Rossival egyet jelent, így stílusosan a közelgő olasz futamon fogják visszavonultatni.

A visszavonultatási ceremóniára egyenes adásban kerül sor szombaton, közvetlenül a kvalifikáció előtt. Rossi is jelen lesz, amikor az pályafutása előtt tisztelegnek és visszavonultatják a rajtszámát. A 46-os rajtszámmal 26 sikeres szezonon át versenyzett a „Doktor”.

Összességében a 46-os számmal versenyző olasz legenda kilenc világbajnoki címet, 115 győzelmet és 235 dobogós jelent a különböző géposztályokban, miközben kulcsszerepet játszott a sportág újradefiniálásában a rajongók milliói számára világszerte. A 2021-es szezon végén vonult vissza, Valenciában beiktatták a MotoGP Legendák Hírességek Csarnokába, és rajtszáma most csatlakozik hozzá a világ leggyorsabb motorverseny-bajnokságának nézőjeként.

Ez azt jelenti, hogy Rossi is csatlakozik Kevin Schwantz [34], Loris Capirossi [65] és Nicky Hayden [69] mellé, akiknek a rajtszámát szintén senki nem választhatja már a királykategóriában – azonban ez szöges ellentétben áll Rossi saját, néhány évvel ezelőtti kijelentésével.

„A rajtszámommal kapcsolatban elgondolkodtam… Az első gondolatom az, hogy nem tetszik az ötlet, hogy a 46-os számot visszavonultassák” – mondta Rossi 2016-ban. „Jobban szeretném, ha megmaradna, és amennyiben más versenyző szeretné ezt a számot használni, akkor megtehesse.”

Forrásmotogp.com