2024. április 18. 19:32
KezdőlapMotoGPBagnaia tart az esős versenytől

Bagnaia tart az esős versenytől

Francesco Bagnaia a Bugatti versenypályán elért körrekordjával sorozatban második pole pozícióját szerezte meg.

Az olasz versenyző időmérőn megszerzett leggyorsabb körideje a első Ducati pole Le Mans-ban, és az olasz gyártónak ez volt összességében a 60. pole-ja a motoros világbajnokság királykategóriájában (a gyári csapatnak az 50.).

Azért Bagnaia szombati napja nem volt annyira egyszerű:  „Reggel elégedett voltam, de ezen a pályán könnyebb gyorsnak lenni, ha hűvös van. A délutáni FP4-ben már kételkedtem a pole pozícióban, mert nehezen tudtam fékezni a motort. Ez volt a legnagyobb probléma” – árulta el a Ducati versenyzője. „A kvalifikáción kockáztattunk a csapatfőnökömmel és az Öhlins technikusommal – és ez után a kis változtatás után ismét jól éreztem magam, mintha újra reggel lett volna. Jobb volt a tapadás, jobban meg tudtam fékezni a motort, és az érzés is remek volt.”

„Nagyon örülök a pole pozíciónak, de annak még jobban, hogy találtunk valamit, ami sokat segített” – összegzett az olasz a kvalifikációs nap után. „Azt hiszem, készen állunk a holnapi versenyre.”

Vasárnapra azonban zivatarokat, esőt és erős szelet jósolnak. Milyen versenyre számít az olasz? És kitől tart leginkább? „Fabio az az ember, akit meg kell verni. Ez biztos” – válaszolta Bagnaia „De úgy gondolom, hogy a változtatás után közelebb vagyok. De most nehéz megítélni. Esőt jósolnak. Remélem, hogy nem lesz ilyen, de úgy néz ki, hogy lesz.”

„Ha száraz marad és jól kezdek, akkor megpróbálok a rajtnál elhúzni és az élről beosztani. De ha vizes lesz, akkor más a helyzet. Mert abban az esetben nem úgy nyomni a rajtnál, ahogy szeretnéd. Jobban kell kontrollálnod a helyzetet, és ezen a hétvégén egyetlen kört sem mentünk vizes pályán. Szóval teljesen más lehet a helyzet.”