szerda, október 5, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park sprint
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 3.verseny
KezdőlapMotoGPMir: "Nem a világbajnoki címért harcolunk"

Mir: “Nem a világbajnoki címért harcolunk”

Ha a suzukis versenyzőknek és csapattagoknak nem lett volna elég a bejelentés, miszerint a japán gyártó elhagyja a MotoGP-s berkeket 2023-tól, Mir és Rins katasztrofális futamot teljesítettek, hiszen mindketten buktak és feladni kényszerültek a versenyt. Érthetően nagyon csalódott volt Mir a futam után.

- Hirdetés -

A Suzuki gyári versenyzője, Joan Mir szombaton meglepődött azon, hogy milyen erős kvalifikációs eredményt ért el Le Mans-ban. A spanyol végül a 6. helyről rajtolhatott, de a 14. körben a spanyol a 13-as kanyarban a kavicságyban kötött ki.

“Az esés mentálisan nagyon fájdalmas volt”mondta a versenyző a futam utáni interjúban. “A nehéz szombat után motiváltan kezdtük a versenyt. A rajt jól sikerült, a közepes első gumit használtam. Az FP2-ben ezzel a keverékkel buktam, de a versenyen jól éreztem magam.”

- Hirdetés -

“Egyenletes köridőket tudtam motorozni. Fel tudtam zárkózni” – magyarázta a Suzuki pilótája. “Jobban szeretem ezeket a körülményeket, mert biztonságosabb, mint amikor hideg van. A melegebb körülmények jobbak a gumiknak.”

Elmagyarázta azt is, hogy mi történt a bukásánál. “Minden alkalommal, amikor közelebb értem, nehéz lett a helyzet. A Ducatisok mögött mindig nehéz fékezni. Ott tényleg óvatosnak kell lenni” – hangsúlyozta Mir: “Sajnos nem sikerült, túl későn álltam fékeztem, az első kerék megcsúszott.”

Nem csak a bukás miatt, de a vb pontversenyes hátránya miatt is nagyon csalódott a suzukis versenyző. “A szezon első részében rájöttem, hogy van bennem potenciál, a motor működik és a teljesítmény jó. De sajnos nem tudok mindent összehozni, hogy elérjem a remélt eredményt.”

“Biztos vagyok benne, hogy hamarosan jobban fog működni. Sajnos nem a világbajnokságért harcolunk, oda kell visszatalálnunk.”