vasárnap, június 26, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPAlberto Puig: Két versenyzővel több van a piacon

Alberto Puig: Két versenyzővel több van a piacon

Kivárásra játszik a HRC Rins és Mir leszerződtetését illetően. Puig szerint a helyzet egyértelmű: két versenyzővel több, két motorral kevesebb.

- Hirdetés -

Mióta a Suzuki bejelentette, hogy az idény végén távozik a világbajnokság körforgásából, Alex Rins és Joan Mir szabad prédává váltak a pilótapiacon. A két spanyol menedzserei felkerestek több csapatot, többek között a Hondát is. A gyári istállónál Márqueznek biztos szerződése van, de Pol Espargaró ülése kérdéses, mivel vele még nem történt hosszabbítás. Ugyanez a helyzet az LCR alakulatnál is, ahol sem Nakagami, sem az ifjabb Márquez nem rendelkezik még szerződéssel jövőre.

“A Suzuki bejelentése nem csak számunkra változtatta meg a helyzetet, hanem minden márka és csapat számára is.” – kezdi Puig.

“Jelenleg két versenyzővel több áll rendelkezésre, teljesen váratlanul. A matek pedig egyszerű: két versenyzővel több, két motorral kevesebb a mezőnyben.”

“Természetesen a Suzuki pilótái minden márkával és csapattal felvették a kapcsolatot, abban a pillanatban ahogy megkapták a hírt. Világos, hogy mi is meghallgatjuk őket, ogy milyen elképzeléseik vannak a jövőre nézve.”

“A mi politikánk és stratégiánk nem változott, kivárunk a megfelelő pilóta kiválasztásával. Megvizsgáljuk a lehetőségeinket. Természetesen lehetnek fiatal pilóták, ahogy más vezetési stílussal rendelkezők is. Nyilván szem előtt tartjuk azt is, hogy a jelenlegi versenyzőink hogyan fejlődnek. Nem szeretnénk elhamarkodott döntést hozni. Mindenki számára hatalmas meglepetés volt ez a hír Jerez után, de ettől függetlenül, az elképzeléseink nem változnak. Van két új versenyző, akik közül választhatunk, lényegében ennyi történt.”

“Nem tudjuk, hogy a többi gyártó mikor dönt a versenyzőiről, nekünk van egy tervünk, azt fogjuk véghezvinni. Figyelni fogjuk a pilóták elkövetkezendő versenyeken való szereplését. Minden más gyártó így jár el, és hasonló elképzeléseik vannak. Nyugodtan végiggondoljuk, mit szeretnénk a jövőben. Azonban – mint említettem – az alap koncepciónkon nem fogunk változtatni, még akkor sem, ha a Suzuki úgy dönt, hogy távozik az idény végén. Hogy Rins és Mir kivel veszi fel a kapcsolatot, azt én nem ítélhetem meg. Azt tudom, hogy minket is megkerestek. Ha egy versenyző eljön a Hondához, mi meghallgatjuk.”