2023. február 07. 06:54
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMotoGPAlberto Puig: Két versenyzővel több van a piacon

Alberto Puig: Két versenyzővel több van a piacon

Kivárásra játszik a HRC Rins és Mir leszerződtetését illetően. Puig szerint a helyzet egyértelmű: két versenyzővel több, két motorral kevesebb.

Mióta a Suzuki bejelentette, hogy az idény végén távozik a világbajnokság körforgásából, Alex Rins és Joan Mir szabad prédává váltak a pilótapiacon. A két spanyol menedzserei felkerestek több csapatot, többek között a Hondát is. A gyári istállónál Márqueznek biztos szerződése van, de Pol Espargaró ülése kérdéses, mivel vele még nem történt hosszabbítás. Ugyanez a helyzet az LCR alakulatnál is, ahol sem Nakagami, sem az ifjabb Márquez nem rendelkezik még szerződéssel jövőre.

“A Suzuki bejelentése nem csak számunkra változtatta meg a helyzetet, hanem minden márka és csapat számára is.” – kezdi Puig.

“Jelenleg két versenyzővel több áll rendelkezésre, teljesen váratlanul. A matek pedig egyszerű: két versenyzővel több, két motorral kevesebb a mezőnyben.”

“Természetesen a Suzuki pilótái minden márkával és csapattal felvették a kapcsolatot, abban a pillanatban ahogy megkapták a hírt. Világos, hogy mi is meghallgatjuk őket, ogy milyen elképzeléseik vannak a jövőre nézve.”

“A mi politikánk és stratégiánk nem változott, kivárunk a megfelelő pilóta kiválasztásával. Megvizsgáljuk a lehetőségeinket. Természetesen lehetnek fiatal pilóták, ahogy más vezetési stílussal rendelkezők is. Nyilván szem előtt tartjuk azt is, hogy a jelenlegi versenyzőink hogyan fejlődnek. Nem szeretnénk elhamarkodott döntést hozni. Mindenki számára hatalmas meglepetés volt ez a hír Jerez után, de ettől függetlenül, az elképzeléseink nem változnak. Van két új versenyző, akik közül választhatunk, lényegében ennyi történt.”

“Nem tudjuk, hogy a többi gyártó mikor dönt a versenyzőiről, nekünk van egy tervünk, azt fogjuk véghezvinni. Figyelni fogjuk a pilóták elkövetkezendő versenyeken való szereplését. Minden más gyártó így jár el, és hasonló elképzeléseik vannak. Nyugodtan végiggondoljuk, mit szeretnénk a jövőben. Azonban – mint említettem – az alap koncepciónkon nem fogunk változtatni, még akkor sem, ha a Suzuki úgy dönt, hogy távozik az idény végén. Hogy Rins és Mir kivel veszi fel a kapcsolatot, azt én nem ítélhetem meg. Azt tudom, hogy minket is megkerestek. Ha egy versenyző eljön a Hondához, mi meghallgatjuk.”