péntek, július 1, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPEspargaró nem tudja, mi lesz vele 2023-ban

Espargaró nem tudja, mi lesz vele 2023-ban

Hiába a győzelem és a további három dobogós helyezés, a vb-aspiránssá avanzsáló Aleix Espargaró jövője jelenleg a levegőben lóg.

- Hirdetés -

Azok után, hogy Argentínában futamot nyert, Aleix Espargaró egy gyengébb austini futam után ismét hozza a dobogókat. Portimaóban, Jerezben és legutóbb Le Mans-ban is felállhatott a pódiumra, mindannyiszor a harmadik helyen. Hiába viszont a kiváló eredmények, Espargaró maga sem tudja, mi lesz vele az év végén lejáró szerződése után. A tárgyalások ugyan megkezdődtek, de a rutinos spanyol elmondása szerint ennek igen messziről futnak neki.

Fogalmam sincs, mi fog történni. Nem is tudom, mit mondhatnék egyáltalán erről az ügyről” – fogalmazott Espargaró a Motorsport.com kérdésére válaszolva. “De nincs ennek hatása rám. Egyszerűen élvezem a pillanatot, és boldog vagyok. Persze jó lenne minél előbb tudni, mi lesz velem, mert az azért nyugalmat adna a jövőre nézve. A magam részéről annyit tehetek, hogy a legjobbamat nyújtom. Jó lenne persze minden versenyt megnyerni, de maradjunk a dobogókban.

Érdekes holtszezon várható majd Espargaró szerint. “Őrületes piac vár ránk, őrületes a bajnokság. Hihetetlen szinten versenyez minden egyes motoros. A magamét nem biztos, hogy meg tudom magyarázni. Nem értem, de nagyon élvezem, ami történik. Megkértem a mérnököket, hogy csináljanak olyan motort nekem, amiről mindig is álmodtam. Megkaptam. Rengeteget fejlődött a motor a holtszezonban, és van 100 pontom hét verseny után. Alig vagyok lemaradva Fabio (Quartararo) mögött. Őrület.

Aleix Espargaró egészen pontosan 98 ponttal áll a vb-tabella második helyén, néggyel lemaradva Quartararo mögött.

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)