2022. december 06. 22:06
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMotoGPPuig a Honda gondjairól: "Több időre van szükségünk"

Puig a Honda gondjairól: “Több időre van szükségünk”

- Hirdetés -

Amióta Európába értek, egyre jobban kidomborodnak a Honda hátrányai, és problémái. Noha Marc Marquez révén azért fontos pontokat szereztek Jerezben és Le Mans-ban, de a nyolcszoros világbajnok mindkét alkalommal legjobb Hondásként is 10 másodpercen kívül végzett a futamgyőzteshez képest. És bár Spanyolországban ezzel együtt is a dobogós helyekért harcolt, összességében továbbra is a legjobb eredménye egy negyedik hely 2022-ben. Franciaországban úgy lett hatodik, hogy hárman is kiestek előle. Érthető módon Alberto Puig sem lehetett elégedett ezután a futam után.

“Ez egyértelműen nem az az eredmény, amire számítottunk, vagy ami a célunk lenne. Persze mindig a maximumra törekszünk, de az a helyzet, hogy vannak gondjaink. Továbbra is keressük, hogy tudjuk a bennünk lévő potenciált elérni. A mostani hétvége Le Mans-ban megint nem volt könnyű. Eredmények szempontjából nem azt értük el, amire számítottunk, de azért a verseny nem volt egy teljes katasztrófa. De át kell látnunk az egész helyzetet, hiszen ez nem a valódi képességünket mutatta, és egyértelműen nem Marc valódi pozícióját.”

Forrás: Repsol Honda

A világbajnoki pontversenyben Marquez a 10. helyet foglalja el 48 pontos lemaradással Quartararo mögött a szezon harmadánál. Igaz, ebben benne van a két kihagyott versenye is, de a szezonnyitón látott jó kezdést, illetve az austini felzárkózást leszámítva kevés jelét láttuk idén annak, hogy versenyképesek lehetnek a Hondások. Az egyetlen dobogót Pol Espargaro szerezte még a katari harmadik helyével, azóta csak távolodnak az élmezőnytől.

- Hirdetés -

“Tudjuk, hol kell fejlődnünk. Több időre van szükségünk tesztelni, amiről azt gondoljunk, hogy segít megoldani a problémákat. Most tovább kell folytatni a munkát, és várni, hogy ezek a megoldások megérkezzenek Európába lehetőleg minél hamarabb. Szerintem az egyetlen pozitív oldala ennek, hogy nem vagyunk boldogok. Ez azért jó, mert versenykörülmények között, amikor nem úgy mennek a dolgok, ahogy vártuk, akkor nagyon könnyű elveszíteni a motivációt. De mi nem ilyenek vagyunk, vissza fogunk támadni, fejlődni fogunk és elérjük a célul kitűzött eredményeket.”

- Hirdetés -