2022. december 02. 11:14
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMotoGPA Ducati-sportigazgató szerint ők az egyik legvonzóbb opció

A Ducati-sportigazgató szerint ők az egyik legvonzóbb opció

- Hirdetés -

Senki nem szívesen távozik tőlük, és mindenki őket akarja. Ez a sportigazgató véleménye a Ducati kapcsán saját csapatáról és a szatelitekről.

A Ducati csapata a hírek szerint átalakul a 2023-as szezonra. Jack Miller kikerülhet a gyári istállótól, utódja Enea Bastianini vagy Jorge Martín lehet majd. A pletykák szerint eredetileg Martín pályázott jobb eséllyel Miller helyére, de az olaszok vezetősége egyre inkább gondolkodóba esik, látva a vb-esélyessé avanzsáló Bastianini teljesítményét.

Akármelyikőjük marad le végül erről, Paolo Ciabatti Ducati-sportigazgató szerint a döntés kárvallotja sem akar majd mindenáron távozni egy esetleges gyári ülésért.

- Hirdetés -

Kétszer meggondolják majd ezt” – elmélkedett ezen a Ducati szakembere a Motorsport.com kérdésére válaszolva. “És nem is csak amiatt, mert a motor nagyon versenyképes. Az összkép. A technikai támogatás, amit adunk. A tény, ahogy Gigi Dall’Igna a gyári csapat után mindenki mással is beszél. Ezt szerintem mindenki nagyon értékeli.

- Hirdetés -

Meg egyébként is, hova mennének, ha nem a Ducati motorján ülnének? “Másrészt pedig nincs is a miénken kívül olyan nagyon sok lehetőség. Legalábbis jó lehetőség. Persze megnézhetjük, hogy mit csinál majd a Honda a piacon. Úgy néz ki, ők nem folytatják Pol Espargaróval. Az Aprilia meg nem hiszem, hogy váltani akar. Ezzel pedig nagyjából el is fogytak a gyári opciók. Szóval akik jelenleg a Ducatinál vannak, azok ilyen helyzetben is először a Ducati ajánlatát fogják meghallgatni.

Enea Bastianini a Gresini motorján a legjobb Ducati-versenyző a vb-tabella harmadik helyén. Ezzel a gyáriakat is előzi jelenleg, Miller ugyanis ötödik, Bagnaia hetedik. Köztük egyébként szintén egy ducatis, Johann Zarco, a Pramac versenyzője található.

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)