szerda, június 29, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPA Ducati-sportigazgató szerint ők az egyik legvonzóbb opció

A Ducati-sportigazgató szerint ők az egyik legvonzóbb opció

Senki nem szívesen távozik tőlük, és mindenki őket akarja. Ez a sportigazgató véleménye a Ducati kapcsán saját csapatáról és a szatelitekről.

- Hirdetés -

A Ducati csapata a hírek szerint átalakul a 2023-as szezonra. Jack Miller kikerülhet a gyári istállótól, utódja Enea Bastianini vagy Jorge Martín lehet majd. A pletykák szerint eredetileg Martín pályázott jobb eséllyel Miller helyére, de az olaszok vezetősége egyre inkább gondolkodóba esik, látva a vb-esélyessé avanzsáló Bastianini teljesítményét.

Akármelyikőjük marad le végül erről, Paolo Ciabatti Ducati-sportigazgató szerint a döntés kárvallotja sem akar majd mindenáron távozni egy esetleges gyári ülésért.

Kétszer meggondolják majd ezt” – elmélkedett ezen a Ducati szakembere a Motorsport.com kérdésére válaszolva. “És nem is csak amiatt, mert a motor nagyon versenyképes. Az összkép. A technikai támogatás, amit adunk. A tény, ahogy Gigi Dall’Igna a gyári csapat után mindenki mással is beszél. Ezt szerintem mindenki nagyon értékeli.

Meg egyébként is, hova mennének, ha nem a Ducati motorján ülnének? “Másrészt pedig nincs is a miénken kívül olyan nagyon sok lehetőség. Legalábbis jó lehetőség. Persze megnézhetjük, hogy mit csinál majd a Honda a piacon. Úgy néz ki, ők nem folytatják Pol Espargaróval. Az Aprilia meg nem hiszem, hogy váltani akar. Ezzel pedig nagyjából el is fogytak a gyári opciók. Szóval akik jelenleg a Ducatinál vannak, azok ilyen helyzetben is először a Ducati ajánlatát fogják meghallgatni.

Enea Bastianini a Gresini motorján a legjobb Ducati-versenyző a vb-tabella harmadik helyén. Ezzel a gyáriakat is előzi jelenleg, Miller ugyanis ötödik, Bagnaia hetedik. Köztük egyébként szintén egy ducatis, Johann Zarco, a Pramac versenyzője található.

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)