2024. április 25. 19:39
KezdőlapMotoGPRazali: Dovizioso nem érzi jól magát a Yamahán

Razali: Dovizioso nem érzi jól magát a Yamahán

Továbbra sem találja a közös hangot a veterán olasz a japán márkával. A szezon harmada már eltelt, de Dovi egyelőre nem mutat fejlődést.

Bár ugyanazzal a csomaggal rendelkezik, mit a francia regnáló világbajnok, Fabio Quartararo, Andrea Dovizioso mégsem képes betörni a Yamahát. Legutóbb kétségbe vonta Razlan Razali hozzáértését, illetve kevésbé versenyzőként közelíti meg a dolgokat csapatfőnöke szerint. Inkább mérnöki szemszögből próbál előrelépést elérni, nem élvezetből húzza a gázt.

A mezőny azonban elérkezett arra a helyszínre, ami talán Dovi számára is fordulópont lehet, hiszen hétvégén Mugellóban róják majd a köröket a fiúk.

„Mugello egy nagyon különleges helyszín minden olasz számára” – kezdi Dovizioso.

„Minden egyes futam, rendkívül egyedi, nagyon fontos lenne, hogy jó eredményt érjünk el itt. Nagyon sok nézőre számítok, így biztos felejthetetlen hétvége lesz.”

Razali szerint a múltbéli sikerek jó hatással lehetnek majd az olaszra a hazai futamon:

„Ez egy olyan helyszín, ahol Andrea korábban jó eredményeket tudott elérni. Tudjuk, hogy eddig sajnos nem tudta megismételni ezeket a sikereket a Yamaha nyergében. Igyekszünk őt támogatni, mert mind a versenyzők, mind a csapat nagyon keményen dolgozik.”