2022. december 10. 00:23
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMotoGPAleix Espargaro: Az Apriliában mindig is ott volt a lehetőség

Aleix Espargaro: Az Apriliában mindig is ott volt a lehetőség

- Hirdetés -

Az már bizonyos, hogy a 32 éves spanyol 2024-ig a noalei alakulatnál húzza majd a gázt, hiszen a szerződéshosszabbítás megtörtént.

Az Aprilia csütörtökön jelentette be, hogy a következő két szezonban is Aleix Espargaro és Maverick Viñales felállással folytatják. Espargaro nagyszerű szezont fut eddig, egy győzelemmel és három dobogóval mindössze 4 pont a lemaradása a világbajnoki éllovas Fabio Quartararóhoz képest.

“Nagyon örülök a hosszabbításnak.” – kezdi Espargaro.

- Hirdetés -

“Úgy gondolom, az utóbbi hat évben nagyon jó munkát végeztünk. 2024-re pedig ez az időszak 8 évre bővül majd. Technikai és emberi szempontból is nagyon jók a körülmények a bokszban. 2015-ben találkoztam Romano Albesianóval, majd csatlakozott hozzánk Massimo Rivola is, aki nagyon sokat segített, hogy mindent meg tudjunk szervezni. Az Apriliában mindig is megvolt a lehetőség. Massimo érkezése pedig pont erre világított rá. Ők ketten kifogástalan munkát végeztek az elmúlt időszakban.”

“Hála nekik, most még inkább a célomra tudok koncentrálni. Rajtam  világ szeme, hiszen nem kis célt tűztünk ki magunk elé. Azonban az utóbbi két hónapban bebizonyosodott, hogy a tárgyalások nem feltétlenül hatnak ki rám. A csapat, és a gyártó nem egyik napról a másikra döntött, és ez teljesen érthető, annak ellenére, hogy az eredményeim jók voltak. A legfontosabb, hogy jól érezzem magam, de természetesen nem szeretnék megfeledkezni a célomról sem.”

“Amikor az Apriliához igazoltam, mindenki temette a karrierem, mert azt mondták, hogy olyan csapathoz írtam alá, akik nem képesek versenyképes motort összerakni. Akkor azt mondtam, hogy meglátjuk mi lesz. Az idő engem igazolt, igaz sokat kellett várni, hogy a csúcsra érjek, de mégis sikerült. Nagyon boldog vagyok.”

“Maverick esetében is hasonló volt a helyzet, amikor elhagyta a Yamahát, de az élet gyorsan változást hozhat. Megvált attól a csapattól, amely megszerezte a világbajnoki címet tavaly, és Apriliára váltott. Rajta is csodálkoztak. Fabio azt mondta a francia nagydíj után, hogy képtelen volt megelőzni. Azzal a bizonyos Yamahával. Szerintem mi így hárman, én, Maverick és Savadori – mint tesztversenyző, képesek leszünk küzdeni az álmainkért.”

“Az volt a kívánságom, hogy az Apriliánál maradjak. Ez teljesült is. 32 éves vagyok, de úgy érzem, vannak még rejtett képességeim és lehetőségeim. Örülök, hogy a következő két évben is ezt a csapatot erősíthetem. Ha egyszer pedig ennek vége szakad, szívesen kipróbálok mást.”