2022. december 10. 05:59
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMotoGPÁlomkezdés az Apriliával: Aleix Espargaro bajnokesélyes?

Álomkezdés az Apriliával: Aleix Espargaro bajnokesélyes?

- Hirdetés -

Noha a világbajnoki címvédő Quartararo egyelőre nem magát, hanem Bastianinit tartja a legfőbb bajnokesélyesnek, kettejük között a pontversenyben ott van még Aleix Espargaro is. Az Aprilia tavaly év végéig mindössze egy dobogós helyezést szerzett a MotoGP-be való visszatérés óta. Idén viszont az első futamgyőzelem, és további három dobogó után már a koncesszióit is elveszítette – utolsóként a gyártók közül. Joggal merül fel a kérdés, hogy Aleix Espargaro és az Aprilia 2022-ben bajnokesélyesnek számíthat-e.

Futamgyőzelmekben egyelőre Bastianini az etalon, hiszen egyedül ő nyert egynél többet, de dobogós helyezésekben Aleix Espargaro az, aki kiemelkedik. A Le Mans-i már sorozatban harmadik dobogós helyezése volt, ahogy visszatértek Európába. Így a termasi győzelemmel együtt már összesen négynél tart, ami a legtöbb a mezőnyben. Az összetettben a lemaradása mindössze négy pont a listavezető Quartararo mögött. A versenyző és a csapat is élete formájában, hiszen soha korábban nem szereztek ennyi pontot az első hét futamon. És nemcsak egy pályán, hanem lényegében már minden körülmények között bizonyítottak idén. Szinte hihetetlen, de az eddig általában sereghajtó (vagy minimum utolsó erőnek számító) Aprilia Espargaro alatt egyelőre bajnokesélyesnek látszik.

Forrás: MotoGP Media

Biztos vagyok benne, hogy harcban lehetünk a bajnoki címért, de nem igazán gondolkodok rajta. Csak próbálom élvezni a pillanatot, Valenciáig minden egyes versenyen dobogóra állni, még több futamot nyerni, és egy nehéz pályafutás után jól érezni magam.

- Hirdetés -

Az utóbbi években többször fordultak elő szürreális végeredmények, és óriási formaingadozások mindenkinél a királykategóriában. A bajnok 2020-ban, majd 2021-ben is az lett, akinél a legkevésbé fordult elő hanyatlás.

Ebben a kategóriában úgy látszik, hogy mindenki gyors, és ez igaz is. Múlt héten olvastam egy interjút Gigi Dall’Ignával, és érdekes volt, mert azt mondta, hogy ebben a bajnokságban mindenki gyors, de ismerni a motort a határon, minden egyes részletét a motornak, az jelenti a különbséget.”

A sikeres szezonkezdet ellenére az új szerződése az Apriliával még várat magára, és még Aleix Espargaro maga sem tudja, mi lesz vele jövőre.

- Hirdetés -