hétfő, október 3, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park sprint
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 3.verseny
KezdőlapMotoGPQuartararo szerint egyáltalán nem ő a vb-favorit

Quartararo szerint egyáltalán nem ő a vb-favorit

Bár vezet, Fabio Quartararo nem érzi úgy, hogy ő lenne a toronymagas vb-favorit a MotoGP 2022-es világbajnoki címéért.

- Hirdetés -

Fabio Quartararo egyelőre egyetlen futamot tudott nyerni, de így is vezeti a vb-tabellát a MotoGP királykategóriájában. Legutóbb Le Mans-ban negyedik lett, miután szoros csatában alulmaradt Aleix Espargaróhoz képest. Quartararo jelenleg 102 ponttal rendelkezik, előnye négy pont Espargaró előtt. Ez pedig szerinte nem jogosítja fel őt arra, hogy vb-favoritnak nevezzék.

Egyáltalán nem vagyok boldog a versenyem alakulása miatt” – fogalmazott Quartararo még nem sokkal a verseny után a crash.net kérdésére. “Ráadásul úgy kerültem a negyedik helyre, hogy hárman is kiestek előlem. Szóval a reális pozícióm nem a negyedik, hanem még ennél is hátrébb. Nem a tempó miatt, mert az minden edzésen a legjobbak között volt. Hanem mert ez versenyen mégis eltűnik, amikor nincs előttünk tiszta pálya. Előzni is alig-alig lehet. És emiatt már lassan ideges sem tudok lenni, lassan hozzászokom ehhez.

- Hirdetés -

Quartararo is arról beszél, amiről egyébként egyre többen. “Csak úgy tudok előzni, ha valaki hibázik előttem, egyébként majdhogynem lehetetlen. Hárman estek ki előlem, Marc pedig hibázott. Egyébként nem előztem a verseny során. Itt az előzési pont a hármas és a kilences kanyar lett volna, de egyenesben pedig rengeteget vesztek, szóval még az is kiesik. Szóval ha történik egy ilyen hiba, vége a versenyednek.

Így pedig Quartararo dolga nagyon nehéz az újabb vb-címet illetően. “Enea (Bastianini) az egyetlen ember, aki egynél több versenyt tudott nyerni idén, sőt, már hármat is. Szóval ő az, akit le kell jelenleg győzni. Egyáltalán nem én vagyok a favorit. Én amit csinálni tudok, az az, hogy nem követek el hibákat.

SourceCrash.net
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)