szerda, június 29, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPTardozzi: Lorenzo 2018-ban világbajnok lehetett volna

Tardozzi: Lorenzo 2018-ban világbajnok lehetett volna

Ha már Mugello és Ducati, akkor nem mehetünk el a mellett, hogy 2018-as mugellói verseny hozott áttörést Jorge Lorenzo számára az olasz márka versenygépén – mint tudjuk, túl későn.

- Hirdetés -

Jorge Lorenzo hét győzelmével Valentino Rossi mögött a második legsikeresebb versenyző Mugellóban. Lorenzo 2018-as utolsó mugellói győzelme egyben az első volt a Ducati színeiben. Ezután még kettő következett – Montmelóban és Spielbergben – mielőtt az ötszörös világbajnok elhagyta Ducati kötelékét, és egy évvel később egy csalódást keltő szezon után idő előtt befejezte pályafutását a Repsol Hondán.

Davide Tardozzit, a Ducati csapatfőnökét arrók kérdezte a SPEEDWEEK.com, hogy mi lett volna, ha együtt folytatják a következő szezonban is: “Úgy gondolom, hogy Jorge Lorenzo 2018-ban megnyerhette volna velünk a világbajnokságot. Mugellóban úgymond elbúcsúztunk a közös hibák miatt. Ha mind mi, mind ő néhány dolgot másképp csináltunk volna a téli teszteken, akkor szerintem Jorge 2018-ban is megnyerhette volna a világbajnoki címet – és még mindig velünk lenne.”

Lorenzo második Ducati-évének hatodik futamán szerezte az első győzelmét az olasz márka motorján. A Ducati vezérigazgatója, Claudio Domenicali kritizálta a háromszoros MotoGP-bajnokot, a mallorcai pedig megegyezett a Repsol Hondával.

Nem problémás, hogy egyre korábban dőlnek el a következő évek szerződései? – kérdezték Tardozzitól.

“Brno szokta jelenteni az augusztusi féltávot és fordulópontot. Ha a versenyzőknek addigra meglenne a higgadtságuk, hogy bizonyítsanak, szerintem ez nagyon értékes lenne. Sajnos a világ megváltozott, ebben a tekintetben is”

Bagnaia még a jelenlegi MotoGP-szezon kezdete előtt új, kétéves szerződést írta alá a bolognaiakkal. A tavalyi világbajnoki ezüstérmes olasz versenyzőnek enyhén szólva döcögősen indult a szezon, de 25 évesen még mindig fiatal. “Éppen ezért bízunk benne 2023-ra és 2024-re is” – hangsúlyozta Tardozzi. “Megérdemli, és szerintem egyértelműen ő az egyik olyan versenyző, aki a jövőben harcban lesz a bajnoki címért.”