csütörtök, július 7, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPBezzecchi: "Az első körökben bepisiltem a nadrágomba"

Bezzecchi: “Az első körökben bepisiltem a nadrágomba”

Két újonc végzett az első két pozícióban a mugellói időmérőn, Fabio Di Giannantonio vitte el a pole-t, de mellőle Marco Bezzecchi indulhat majd az első sorból.

- Hirdetés -

Bezzecchi eddig legjobb királykategóriás rajtkockáját tudhatja magáénak hazai versenyén. “A körülmények a kvalifikáción furcsák voltak, de általában szeretem az ilyen körülményeket – ettől megnő az adrenalinszintem. Mindig élvezem, de ma jobban örültem volna száraz körülményeknek. Kicsit furcsa volt az esőcseppekkel az Arrabbiata kanyarokon keresztül” – ismerte el az olasz.

Egyébként Bezzecchi a hazai futamra speciális sisakfestéssel készült, nagy betűkkel ráírta, hogy “Scary Mugello” („Ijesztő Mugello”). Az első fékezési manőverek után MotoGP-motorral a San Donato előtt, nevetve mondta el: “A hegygerincen az első körökben bepisiltem a nadrágomba”.

“Végül is nagyon pozitív szombat volt számomra” – mondta a 23 éves versenyző, aki csapattársát, Luca Marinit utasította maga mögé. “Jó munkát végeztünk tegnap. Természetesen nem számítottam az első sorral, de nagyon jól dolgoztunk, ezért megérdemeltük ezt az eredményt.”

A 23 körös futamra tekintve a világbajnoki 18., akinek eddigi személyes MotoGP-s legjobbja két kilencedik hely volt, tudja: “Enea [Bastianini], Aleix [Espargaró] és Pecco [Bagnaia] nagyon-nagyon gyorsak. Jó a tempóm, de nem elég gyors ahhoz, hogy tartsam velük a lépést. Álom lenne a dobogóért harcolni. Azonban ha reálisan gondolkodunk, ez nem lehetséges. Talán a bemelegítő edzésen találunk néhány tizedet.”

“Holnap nem az a célom, hogy megpróbáljak a győzelemért harcolni – hangsúlyozta Bezzecchi. “Az még túl korai lenne. Szeretném kihasználni a lehetőséget, hogy megnézzem a legjobb versenyzőket, és a lehető legtöbbet tanuljak tőlük.”