2024. március 28. 16:31
KezdőlapMotoGPKétesélyes? 3? Négy? Így áll a MotoGP-tabella 8 futam után

Kétesélyes? 3? Négy? Így áll a MotoGP-tabella 8 futam után

Fabio Quartararo vezet, Aleix Espargaró a nyomában. De a vb-tabella mutat érdekességeket nyolc futam elteltével.

Nyolc futam telt el a MotoGP 2022-es világbajnoki szezonjából, ami az évad negyven százalékát jelenti. A vb-tabella első négy helyezettjén kvül kizárólag Miguel Oliveira tudott eddig futamot nyerni, de a portugálnak úgy néz ki, az egy egyszeri kifutott eredmény volt. A KTM-es indonéz sikere óta már visszacsúszott az összetett 11. helyére.

A legutóbbi futamot megnyerő Pecco Bagnaia három helyet zárkózott fel, a Ducati gyári motorosát már a tabella negyedik helyén találjuk.

Az élen jelenleg Fabio Quartararo és Aleix Espargaró különmeccse zajlik. A vb-címvédő franciát Espargaró nyolc ponttal követi, 122-114 leosztásban. A két motoros hiába nyert csak egy-egy futamot, emellett rettenetesen stabilak, és kisebbek a kilengéseik a 2022-es szezon során. Quartararo legrosszabb helyezése idén a katari kilencedik pozíció, míg Espargaró a legutóbbi négy futamon kivétel nélkül dobogóra állhatott.

Az előző, francia futamot megnyerő Enea Bastianini számára katasztrofálisan alakult hazai futama. A Bestia Le Mans után ott volt a vezető kettős nyakán, most viszont kiesésével 28 pontos hátrányt szedett össze a vb-tabella első helyéhez képest. Ezzel együtt még mindig ő a legsikeresebb a futamgyőzelmeket tekintve a maga három sikerével. Ez viszont már a második kiesése volt, és a három győzelmen kívüli top 10 körüli eredmények sem segítik a vb-csatában.

Pecco Bagnaiának a szezon eleje volt az, ami kimondottan gyengén sikerült. Kiesés után egy tizenötödik hely következett a szezon első két versenyén. Ezt követően a ducatis kezdett végre egyenesbe jönni, két ötödik és egy nyolcadik hely után végre-valahára megjött az első győzelem 2022-ben. Le Mans-i kiesése megintcsak egy fájdalmas eredmény, de ezt most kompenzálni tudta. Bagnaia zárkózik, de hátránya 41 pont. Vajon neki és Bastianininek is van még esélye, vagy kétszereplős a vb-csata?

ForrásMotoGP