2024. március 29. 08:50
KezdőlapMotoGPZarco: Jó volt a rajt és a tempó is

Zarco: Jó volt a rajt és a tempó is

Johann Zarco annyira szolidan futotta a mai versenyt, hogy szinte észre sem vettük, hogy a 4. helyen hozta be a Ducatit.

Épp, hogy csak lemaradt a dobogóról a francia. 0,6 másodperccel maradt le Aleix Espargarótól.

„Nagyon boldog vagyok. A bemelegítő edzésen sokkal jobban éreztem magam a motoron, mint szombaton. Jó volt a rajtom és a tempóm is. A gumiválasztás volt a legegyszerűbb, hiszen a közepes keverék a legoptimálisabb ilyen hőmérséklet mellett. Nem volt túl meleg, így képes voltam kontroll alatt tartani mindent. Sokkal jobban sikerült a rajt, mint legutóbb. Végre valóban élveztem a versenyt, viszont sok időt veszítettem. A többieknek mindig volt válaszuk, Fabio és Aleix pedig egyáltalán nem lassultak.” – magyarázza Zarco.

„Az élboly már messze volt, de újra sikerült őket utolérnem. Nagyszerű érzés volt, Bastianini pedig jött velem. Tudtam, hogy gyors és bármikor képes lehet megelőzni engem. A bukása után lélegeztem fel. Mikor megelőztem Bezzecchit, próbáltam nyomást gyakorolni Aleix-re, de nem sikerült. Az egyenesekben nem voltam elég gyors. Ő pedig a féktávokon is rendkívül jó tempóra volt képes. Az utolsó kör 2. és 3. kanyarja között sikerült elcsípnem, de végül maradtam 4. és ennek nagyon örülök.”