szombat, október 1, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park sprint
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 3.verseny
KezdőlapMotoGPDi Giannantonio: Eljött a mi időnk

Di Giannantonio: Eljött a mi időnk

Fantasztikus újonci teljesítményt nyújtott hazai közönség előtt a fiatal olasz, hiszen megszerezte élete első MotoGP pole pozícióját. A futamon azonban nem úgy jött ki a lépés, ahogy tervezte.

- Hirdetés -

A Gresini-alakulat ettől függetlenül nem panaszkodhat, hiszen Bastianini már 3 győzelmet hozott nekik ebben a szezonban, és Di Giannantonio kiugró eredménye is hatalmas meglepetés. Bastianini esetében azonban megfigyelhető, hogy ha nem jön ki a lépés az olasznak, akkor rendszerint a kavicságyban végzi, mint ahogy a mugellói hétvégén is történt.

“Ahhoz képest, hogy milyen futamra készültünk, ez annál sokkal nehezebb volt. Teljesen más forgatókönyvvel indultunk neki a vasárnapnak, tekintve, hogy a szombati nap milyen nagyszerűen sikerült. Keserédes szájízzel gondolok vissza.” – kezdi Di Giannantonio.

- Hirdetés -

“A futamon nem volt olyan konstans a tempónk, mint szerettük volna. A hétvége többi részében nem vettük ezt észre. Nagyon sokat veszítettem a kanyarkijáratokon. Nem tudtam úgy húzni a gázt, hogy jól tudjak kigyorsítani. Nem találtam tempót, és nem tudtam előrébb verekedni magam.”

Di Giannantonio csodálkozva áll Marini és Bezzecchi teljesítménye előtt:

“Nagyon precízek, mindig időben fékeznek. Tökéletesen kezelik azt a helyzetet is, amikor a motor a szegélykőre kényszerül. Abszolút nem hibáznak. Megfelelő időben adnak gázt, így nagyszerűen sikerül számukra a kigyorsítás. Látható, hogy jó kezekben vannak a motorjaik. Nekem viszont még van mit tanulnom, nem vagyok annyira precíz, mint ők.”

Az olasz arról is beszélt, hogy milyen jellegű változást hoz számukra egy-egy teszt:

“Jerezben sok változtatást eszközöltünk a beállításokon, sokkal jobban érzem magam a motoron ezáltal. Kényelmesebben ülök rajta és lazább vezetési stílust is megengedhetek magamnak. Eljött a mi időnk. A katalán futam utáni teszt ismét mérföldkő lesz számunkra.”

Di Giannantonio természetesen rendkívül boldog, hogy megörvendeztethette a hazai közönséget ezzel a hihetetlen pole pozícióval múlt hétvégén.