hétfő, június 27, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPDi Giannantonio: Eljött a mi időnk

Di Giannantonio: Eljött a mi időnk

Fantasztikus újonci teljesítményt nyújtott hazai közönség előtt a fiatal olasz, hiszen megszerezte élete első MotoGP pole pozícióját. A futamon azonban nem úgy jött ki a lépés, ahogy tervezte.

- Hirdetés -

A Gresini-alakulat ettől függetlenül nem panaszkodhat, hiszen Bastianini már 3 győzelmet hozott nekik ebben a szezonban, és Di Giannantonio kiugró eredménye is hatalmas meglepetés. Bastianini esetében azonban megfigyelhető, hogy ha nem jön ki a lépés az olasznak, akkor rendszerint a kavicságyban végzi, mint ahogy a mugellói hétvégén is történt.

“Ahhoz képest, hogy milyen futamra készültünk, ez annál sokkal nehezebb volt. Teljesen más forgatókönyvvel indultunk neki a vasárnapnak, tekintve, hogy a szombati nap milyen nagyszerűen sikerült. Keserédes szájízzel gondolok vissza.” – kezdi Di Giannantonio.

“A futamon nem volt olyan konstans a tempónk, mint szerettük volna. A hétvége többi részében nem vettük ezt észre. Nagyon sokat veszítettem a kanyarkijáratokon. Nem tudtam úgy húzni a gázt, hogy jól tudjak kigyorsítani. Nem találtam tempót, és nem tudtam előrébb verekedni magam.”

Di Giannantonio csodálkozva áll Marini és Bezzecchi teljesítménye előtt:

“Nagyon precízek, mindig időben fékeznek. Tökéletesen kezelik azt a helyzetet is, amikor a motor a szegélykőre kényszerül. Abszolút nem hibáznak. Megfelelő időben adnak gázt, így nagyszerűen sikerül számukra a kigyorsítás. Látható, hogy jó kezekben vannak a motorjaik. Nekem viszont még van mit tanulnom, nem vagyok annyira precíz, mint ők.”

Az olasz arról is beszélt, hogy milyen jellegű változást hoz számukra egy-egy teszt:

“Jerezben sok változtatást eszközöltünk a beállításokon, sokkal jobban érzem magam a motoron ezáltal. Kényelmesebben ülök rajta és lazább vezetési stílust is megengedhetek magamnak. Eljött a mi időnk. A katalán futam utáni teszt ismét mérföldkő lesz számunkra.”

Di Giannantonio természetesen rendkívül boldog, hogy megörvendeztethette a hazai közönséget ezzel a hihetetlen pole pozícióval múlt hétvégén.