2024. április 24. 23:22
KezdőlapMotoGPDi Giannantonio: Eljött a mi időnk

Di Giannantonio: Eljött a mi időnk

Fantasztikus újonci teljesítményt nyújtott hazai közönség előtt a fiatal olasz, hiszen megszerezte élete első MotoGP pole pozícióját. A futamon azonban nem úgy jött ki a lépés, ahogy tervezte.

A Gresini-alakulat ettől függetlenül nem panaszkodhat, hiszen Bastianini már 3 győzelmet hozott nekik ebben a szezonban, és Di Giannantonio kiugró eredménye is hatalmas meglepetés. Bastianini esetében azonban megfigyelhető, hogy ha nem jön ki a lépés az olasznak, akkor rendszerint a kavicságyban végzi, mint ahogy a mugellói hétvégén is történt.

„Ahhoz képest, hogy milyen futamra készültünk, ez annál sokkal nehezebb volt. Teljesen más forgatókönyvvel indultunk neki a vasárnapnak, tekintve, hogy a szombati nap milyen nagyszerűen sikerült. Keserédes szájízzel gondolok vissza.” – kezdi Di Giannantonio.

„A futamon nem volt olyan konstans a tempónk, mint szerettük volna. A hétvége többi részében nem vettük ezt észre. Nagyon sokat veszítettem a kanyarkijáratokon. Nem tudtam úgy húzni a gázt, hogy jól tudjak kigyorsítani. Nem találtam tempót, és nem tudtam előrébb verekedni magam.”

Di Giannantonio csodálkozva áll Marini és Bezzecchi teljesítménye előtt:

„Nagyon precízek, mindig időben fékeznek. Tökéletesen kezelik azt a helyzetet is, amikor a motor a szegélykőre kényszerül. Abszolút nem hibáznak. Megfelelő időben adnak gázt, így nagyszerűen sikerül számukra a kigyorsítás. Látható, hogy jó kezekben vannak a motorjaik. Nekem viszont még van mit tanulnom, nem vagyok annyira precíz, mint ők.”

Az olasz arról is beszélt, hogy milyen jellegű változást hoz számukra egy-egy teszt:

„Jerezben sok változtatást eszközöltünk a beállításokon, sokkal jobban érzem magam a motoron ezáltal. Kényelmesebben ülök rajta és lazább vezetési stílust is megengedhetek magamnak. Eljött a mi időnk. A katalán futam utáni teszt ismét mérföldkő lesz számunkra.”

Di Giannantonio természetesen rendkívül boldog, hogy megörvendeztethette a hazai közönséget ezzel a hihetetlen pole pozícióval múlt hétvégén.