2024. március 28. 13:43
KezdőlapMotoGPMiller: "Bosszús vagyok, de most már nem tudok változtatni"

Miller: „Bosszús vagyok, de most már nem tudok változtatni”

A Ducati MotoGP gyári versenyzője, Jack Miller hétvégéje nem volt kifejezetten sikeres – mindössze egy pontért küzdött, majd az előzési manőverekkel kapcsolatos problémákra panaszkodott.

Jack Miller színtelen versenyt teljesített vasárnap Mugellóban. Az ausztrál olyan főszereplők árnyékában ért célba, mint a csapattárs Francesco Bagnaia és a Valentino Rossi védencei, Marco Bezzecchi és Luca Marini.

A célban Miller csaknem 18 másodperccel maradt el a győztes Bagnaiától, az 1. kör után csak a 22. helyen állt. A kezdeti szakaszban Miller el tudott menni Andrea Dovizioso, Remy Gardner és a Ducati szabadkártyás versenyzője, Michele Pirro mellett.

„A füvön voltam az első kanyar bejáratánál”mondta Miller, aki a 12. helyről rajtolt, egyértelműen dühösen és csalódottan. „Nem volt ideális. Ezután keményen próbáltam előretörni, de Jorge Martin és Alex Márquez megállítottak. Egyszerűen nem ment.”

Millert más is bosszantotta Mugellóban: „Az 1-es kanyar előtt valójában soha nem tudtam támadni. Néhányszor nagyon mélyen fékeztem, de sosem jutottam elég közel. Bosszús vagyok, de most már nem tudok változtatni semmit. Az utolsó kanyar kijáratánál sokat veszítettem. Valószínűleg az áttételezés miatt. Márquez mindig kihozott belőle pár motorhossznyi időt.”

„Kicsit fel tudtam zárkózni az első kanyarig, de soha nem támadtam. Aztán ott többször elcsúszott az első kerék. Aztán más helyeken is próbálkoztam. Most éppen a 15. helyen végeztem. Második lettem Le Mans-ban, most pedig a mocsokban vagyok – ez a MotoGP 2022-ben. – „Természetesen van még tennivalónk. A szombati napunk határozottan nem segített a problémáinkon.”