2024. április 18. 23:33
KezdőlapMotoGPEspargaró: Az Aprilia és én sem lennénk itt a másik nélkül

Espargaró: Az Aprilia és én sem lennénk itt a másik nélkül

Tökéletes házasság köttetett Aleix Espargaró és az Aprilia között. És ez semmilyen más felosztásban nem működne a versenyző szerint.

Aleix Espargaró azután, hogy Argentínában futamot tudott nyerni, immár négy futam óta zsinórban a dobogón ünnepelhet. Így volt ez Mugellóban is, ahol harmadikként intették le Bagnaia és Quartararo mögött. Espargaró élete szezonját futja, és az Aprilia sem járt a királykategóriában soha ilyen magasságokban.

Elégedett vagyok az eredménnyel” – mondja Espargaró az Olasz Nagydíjjal kapcsolatban. „Győzelemről álmodtam, de ez nem jöhetett össze, mert túl sok időt vesztegettem a VR46-os srácok mögött.

Aleix Espargaró a vb-mezőny egyik, ha nem a legstabilabb versenyző a mezőnyben. Nem véletlenül áll a második helyen a tabellán, mindössze nyolc pont hátrányban. De mi a titok?

Azt gondolom, az Aprilia nem lenne képes nélkülem ilyen teljesítményre. Ahogy azt is kétlem, hogy én akár csak hasonló teljesítményt tudnék nyújtani más motoron. És ez nem rólam szól, hanem a csapatról. Egyéni sportágnak néz ki, de nagyon nem az. Rengeteg gyártónál látjuk azt, hogy nem a versenyzőn múlik a jó eredmény, hanem nagyon sok minden máson is. Mi a magunk részéről nagyon jól érezzük magunkat, kiváló hangulatban nagyszerű teljesítményt nyújtunk.

Hogy mennyivel jobban működik Espargaró és az Aprilia házassága a csapattárshoz képest, jól mutatja a vb-tabella. A másik Aprilián ugyanis Maverick Viñales hozzá képest mindössze harmadannyi pontot szerzett, és csak 14. összetettben.

ForrásCrash.net