2022. december 06. 21:16
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMotoGPAleix Espargaro kislányát kétszer is műteni kellett

Aleix Espargaro kislányát kétszer is műteni kellett

- Hirdetés -

4 évvel ezelőtt a katalán nagydíj hétvégéjén születtek gyermekei. A kis Mia azonban azonnali orvosi beavatkozásra szorult.

Számos kudarcot élt már át a montmelói aszfaltcsíkon Aleix Espargaro. A 32 éves versenyző a pályától alig pár kilométerre, Granollers-ben nőtt fel. 2004-ben debütált a világbajnokságban, de ennyire sikeres szezonja még nem volt az eltelt évek alatt, mint idén. Mindössze 8 ponttal van lemaradva a tabellát vezető, Fabio Quartararo mögött.

“A hazai verseny minden évben nagyon különleges számomra. Őrületes.” – kezdi Espargaro.

- Hirdetés -

“Ha visszagondolok a karrierem kezdetére, mindig is örömmel töltött el az a nyomás, ami itt várt rám. Ahogy teltek az évek, egyre jobb versenyzővé váltam, és rájöttem, hogy már nem terhel le annyira ez a pálya, mint korábban. Idénre pedig minden nehézség elszállt, mivel az eddigi legjobb idényemet teljesítem, és az összetett elsőségért harcolok. Fantasztikus érzés, kiegyensúlyozottnak érzem magam. Szeretném ezt a hétvégét annyira kiélvezni, amennyire csak lehet. A motor elsőosztályú állapotban lesz vasárnapra és nagy műsor várható, efelől nincs kétségem.”

- Hirdetés -

“Korábban azért éreztem magamon nyomást, mert dobogós helyezéseket szerettem volna elérni, de minden alkalommal csak 10. vagy 12. helyeket szereztem. Ha 200%-ot nyújtottam, akkor pedig elestem. Sem bennem, sem a motorban nem volt meg a potenciál akkoriban, hogy jó eredményeket érjünk el. Most viszont jókedvvel ülök fel a motorra, nincs kétségem, hogy képes vagyok elöl végezni, de szeretnék a realitás talaján maradni.”

“Ami Fabiót illeti, az előző futamon voltak voltak gondjaim az irányváltással mögötte. Sokkal jobb kanyartempóra képes, mint én. Természetesen ebben a motor teljesítménye is döntő tényező. Pecco és a márkatársai is rendkívül erősek. Minden helyszínen napvilágot lát valamilyen erőssége vagy gyengesége az Apriliának, de ehhez a pályához kifejezetten passzol.”

“4 évvel ezelőtt ezen a versenyhétvégén születtek az ikreim: Mia és Max. A kislányom szívproblémákkal jött a világra, így kétszer is meg kellett operálni. Nagyon mélyen érintett, de az orvosok segítettek rajta. Ezúton is szeretném megköszönni az orvosoknak, illetve a CorAllFamily szervezetnek, hogy megmentették a kis hercegnőmet.”

- Hirdetés -