2024. április 18. 19:01
KezdőlapMotoGPAlex Márquez: Csak egy csúnya zúzódás

Alex Márquez: Csak egy csúnya zúzódás

FRISSÍTÉS: Alex Márquez megkapta az engedélyt a futamon való indulásra.

Alex Márquez FP4-es bukását követően nem tudott rajthoz állni a kvalifikáción. Azonban a versenyen már szeretne ott lenni, de előtte még egy orvosi vizsgálat vár rá.

A montmelói időmérés Alex Márquez nélkül zajlott, mivel a spanyol az FP4 végén a 14-es kanyarban bukott, és az orvosi központba szállították kivizsgálásra. Egy  órával később a spanyol azonban már az újságírók kérdéseire válaszolt.

Megkérdezték tőle hogy érzi magát a nagy sebességű bukás után: „Az érzés nem a legjobb, amit az ember tapasztalhat”válaszolta a „kis” Márquez. „Minden fáj, de semmi sem tört el, ez a legfontosabb. Csak egy csúnya zúzódás. Holnap még egyszer megvizsgálnak, de jól vagyok” – mondta el a 26 éves versenyző. „Most csak az ágyamra tudok gondolni, holnap reggel meglátjuk, mi lesz. De a versenyen biztosan tudok majd motorozni.”

Lucio Cecchinello csapatfőnök a kvalifikáció során elmondta, hogy Alex Márquez a bal karjában érzett fájdalomra és szédülésre panaszkodott. „Igen, de elmentem Dr. Charte doktornőhöz, és átestem a szokásos ellenőrzéseken, és minden teljesen rendben volt. Most már jól érzem magam, szóval nem hiszem, hogy gondot okoz majd a bemelegítő edzés és a versenytáv teljesítése.”

A bemelegítés után Márqueznek vasárnap még egy ellenőrzésen kell átesnie, ahol meg kell szereznie a versenyorvosok jóváhagyását a futam előtt.

Amikor a baleset okáról kérdezték, az LCR Honda pilótája így elemezte az esetet: „Furcsa baleset volt, ami csak velünk történik meg. Ezt meg kell értenünk, és jobban kell koncentrálnunk rá. Ez egy figyelmeztetés nélküli bukás, azonban egy kicsit már az FP3-as futamon éreztem, hogy mi fog következni” – ismerte el.

Alex Márquez bukása a Twitteren:

Nem ez az első eset, hogy egy Honda-pilóta hirtelen elveszíti az irányítást a motor eleje felett. „Ez történt például Pol-lal Mugellóban, az Arrabbiata 2-nél” – emlékezett vissza Márquez. „Küzdünk – hátul, elől, nem könnyű. Mint mindig, most is 100 százalékot nyújtok, de nagyon nehéz visszajelzést kapni és megérteni a dolgokat.”