szombat, június 25, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPAlex Márquez: Csak egy csúnya zúzódás

Alex Márquez: Csak egy csúnya zúzódás

FRISSÍTÉS: Alex Márquez megkapta az engedélyt a futamon való indulásra.

- Hirdetés -

Alex Márquez FP4-es bukását követően nem tudott rajthoz állni a kvalifikáción. Azonban a versenyen már szeretne ott lenni, de előtte még egy orvosi vizsgálat vár rá.

A montmelói időmérés Alex Márquez nélkül zajlott, mivel a spanyol az FP4 végén a 14-es kanyarban bukott, és az orvosi központba szállították kivizsgálásra. Egy  órával később a spanyol azonban már az újságírók kérdéseire válaszolt.

Megkérdezték tőle hogy érzi magát a nagy sebességű bukás után: “Az érzés nem a legjobb, amit az ember tapasztalhat”válaszolta a „kis” Márquez. “Minden fáj, de semmi sem tört el, ez a legfontosabb. Csak egy csúnya zúzódás. Holnap még egyszer megvizsgálnak, de jól vagyok” – mondta el a 26 éves versenyző. “Most csak az ágyamra tudok gondolni, holnap reggel meglátjuk, mi lesz. De a versenyen biztosan tudok majd motorozni.”

Lucio Cecchinello csapatfőnök a kvalifikáció során elmondta, hogy Alex Márquez a bal karjában érzett fájdalomra és szédülésre panaszkodott. “Igen, de elmentem Dr. Charte doktornőhöz, és átestem a szokásos ellenőrzéseken, és minden teljesen rendben volt. Most már jól érzem magam, szóval nem hiszem, hogy gondot okoz majd a bemelegítő edzés és a versenytáv teljesítése.”

A bemelegítés után Márqueznek vasárnap még egy ellenőrzésen kell átesnie, ahol meg kell szereznie a versenyorvosok jóváhagyását a futam előtt.

Amikor a baleset okáról kérdezték, az LCR Honda pilótája így elemezte az esetet: “Furcsa baleset volt, ami csak velünk történik meg. Ezt meg kell értenünk, és jobban kell koncentrálnunk rá. Ez egy figyelmeztetés nélküli bukás, azonban egy kicsit már az FP3-as futamon éreztem, hogy mi fog következni” – ismerte el.

Alex Márquez bukása a Twitteren:

Nem ez az első eset, hogy egy Honda-pilóta hirtelen elveszíti az irányítást a motor eleje felett. “Ez történt például Pol-lal Mugellóban, az Arrabbiata 2-nél” – emlékezett vissza Márquez. “Küzdünk – hátul, elől, nem könnyű. Mint mindig, most is 100 százalékot nyújtok, de nagyon nehéz visszajelzést kapni és megérteni a dolgokat.”