szerda, szeptember 28, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park sprint
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 3.verseny
KezdőlapMotoGPBagnaia: Nem vagyok mérges, csak el vagyok keseredve

Bagnaia: Nem vagyok mérges, csak el vagyok keseredve

Pecco Bagnaia is részese volt annak a szörnyű bukásnak, ami tegnap a MotoGP-futam első körében történt. Szerencsére sértetlenül megúszta az ütközést.

- Hirdetés -

Még el sem kezdődött a barcelonai futam, de már az első kanyarban horrorisztikus bukásnak lehettünk szemtanúi. Takaaki Nakagami elcsúszott, vitte magával spanyol vetélytársát Alex Rinst. A japán versenyző olyan szerencsétlenül esett, hogy fejével eltalálta az előtte motorozó Bagnaia hátsó kerekét. Az olasz kicsúszott, visszaállt a versenybe, de rövid idő után feladni kényszerült azt.

“Nem vagyok mérges, csak csalódott. Örülök, hogy Taka jól van, mert borzalmas bukás volt.” – kezdi Bagnaia.

- Hirdetés -

Alex Rins tegnap megjegyezte, hogy nem ért egyet a versenyigazgatóság azon döntésével, hogy nem lett következménye az esetnek. Pecco Bagnaia hasonló véleményen van, mint versenytársa.

“Nem értek egyet azzal, hogy nem tettek semmit, mert ő mindig követ el ilyen hibákat. Egy professzionális motorversenyző nem engedhet meg magának ilyeneket. A 12. helyről indulva próbált 10 versenyzőt előzni egy féktáv alatt.”

“Nem teljesen értem mit várt. Ha visszajön, ezt mindenképp meg fogom tőle kérdezni. Állandóan a biztonságról beszélünk, és arról, mi megy a Moto3-ban. Nem elfogadható az, hogy ugyanolyan veszélyes helyzetekbe kerüljünk, mint a legkisebbek, köszönhetően a szélárnyékharcnak, az időmérőn történő bolyozásnak stb.”

“Az én véleményem az, hogy a versenyigazgatóság ma hibát követett el. Hihetetlen, hogy lerendezték annyival, hogy nincs további vizsgálat az ügyben arra hivatkozva, hogy Nakagami messze volt tőlem, csak hozzám ért, és én voltam a 3. érintett. nem ismerem az ő adatait, és nem is szeretném megnézni azokat. A TV-képernyőn egyértelműen látszik, hogy későn fékezett. Nagyon furcsa döntés született, szerintem.”

“Legutóbb is összetűzésbe került Alex-szel. Úgy vélem, hogy ez a döntés egy világbajnokságon nem elfogadható.”

“A nullázás miatt csökkentek az esélyeink a bajnokságot illetően, de mindent meg fogunk próbálni. Tavaly 70 pontot kellet ledolgoznunk 5 futam alatt, most 66-ot és jóval több verseny áll rendelkezésünkre behozni a lemaradást.”