2022. december 02. 10:20
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMotoGPMarini reméli, hogy rövidesen a dobogóért harcolhat

Marini reméli, hogy rövidesen a dobogóért harcolhat

- Hirdetés -

Luca Marini egyre jobb formában van, és reméli, hogy hamarosan felzárkózhat az élmezőnyhöz. Mugello után Barcelonában is a hatodik helyen fejezte be a versenyt.

Barcelonai hatodik helyével Luca Marini megismételte a szezon eddigi legjobb eredményét, amelyet korábban Mugellóban ért el.

Valentino Rossi féltestvére 41 pontjával már kilenc MotoGP futam után annyi pontot szerzett idén, mint újoncként az egész 2021-es szezonban. “Véleményem szerint a motor teszi ki az oroszlánrészt. Egyre jobban és jobban érzem magam a gépen” – mondta Marini a SPEEDWEEK.com-nak. “A csapatom nagyszerű munkát végzett az utóbbi időben, és a motorom jelentősen javult a jerezi teszt óta. Itt Barcelonában újabb lökést kaptam Mugellóhoz képest. Ez fantasztikus, és remélhetőleg találunk még valamit a teszteken, mert már csak egy kicsire vagyunk attól, hogy a dobogóért harcolhassunk. Ki fogom próbálni a Ducati új fényezést, ami nagyon fontos lehet számomra. Ha három-négy km/h-val gyorsabban megyek az egyenesben, az már jelentős javulás lesz.”

- Hirdetés -

Az utolsó körben Marini az Aprilia versenyzőinek szendvicsében motorozott. Előtte Aleix Espargaro, mögötte Maverick Vinales. “Aleixnek úgymond új hátsó gumija volt az enyémhez képest.” – vette észre Marini. “Az Aprilia nagyszerű a gumikezelésben. Vinalesnél is, aki a lágy gumival ment – lágy gumival végig motorozni a versenyt itt tulajdonképpen lehetetlen! “

- Hirdetés -

Marini a következő futamokon a mugellói és barcelonai teljesítményére szeretne építeni. “Még mindig kell tennem azért, hogy versenyképesebb legyek, még akkor is, ha már tettem egy lépést előre” – mondta az olasz. “Ma például túlságosan megterheltem a hátsó gumit, és nem igazán tudom, mi okozta. Az első körtől kezdve jobban figyeltem a hátsó gumikra, mint az elsőre. Jobban aggódtam az első gumi miatt, mert már nyolc kör után gondot okozott. A hátsó gumin viszont alig volt kopásom az edzéseken. A jövőben megpróbálom jobban kielemezni az adatokat, hogy lássam, tudunk-e még jobb beállítást találni. A versenyen az a benyomásom, hogy hamarabb vannak gondjaim a gumikkal, mint a többieknek.”