2024. március 28. 12:25
KezdőlapMotoGPMarini reméli, hogy rövidesen a dobogóért harcolhat

Marini reméli, hogy rövidesen a dobogóért harcolhat

Luca Marini egyre jobb formában van, és reméli, hogy hamarosan felzárkózhat az élmezőnyhöz. Mugello után Barcelonában is a hatodik helyen fejezte be a versenyt.

Barcelonai hatodik helyével Luca Marini megismételte a szezon eddigi legjobb eredményét, amelyet korábban Mugellóban ért el.

Valentino Rossi féltestvére 41 pontjával már kilenc MotoGP futam után annyi pontot szerzett idén, mint újoncként az egész 2021-es szezonban. „Véleményem szerint a motor teszi ki az oroszlánrészt. Egyre jobban és jobban érzem magam a gépen” – mondta Marini a SPEEDWEEK.com-nak. „A csapatom nagyszerű munkát végzett az utóbbi időben, és a motorom jelentősen javult a jerezi teszt óta. Itt Barcelonában újabb lökést kaptam Mugellóhoz képest. Ez fantasztikus, és remélhetőleg találunk még valamit a teszteken, mert már csak egy kicsire vagyunk attól, hogy a dobogóért harcolhassunk. Ki fogom próbálni a Ducati új fényezést, ami nagyon fontos lehet számomra. Ha három-négy km/h-val gyorsabban megyek az egyenesben, az már jelentős javulás lesz.”

Az utolsó körben Marini az Aprilia versenyzőinek szendvicsében motorozott. Előtte Aleix Espargaro, mögötte Maverick Vinales. „Aleixnek úgymond új hátsó gumija volt az enyémhez képest.” – vette észre Marini. „Az Aprilia nagyszerű a gumikezelésben. Vinalesnél is, aki a lágy gumival ment – lágy gumival végig motorozni a versenyt itt tulajdonképpen lehetetlen! „

Marini a következő futamokon a mugellói és barcelonai teljesítményére szeretne építeni. „Még mindig kell tennem azért, hogy versenyképesebb legyek, még akkor is, ha már tettem egy lépést előre” – mondta az olasz. „Ma például túlságosan megterheltem a hátsó gumit, és nem igazán tudom, mi okozta. Az első körtől kezdve jobban figyeltem a hátsó gumikra, mint az elsőre. Jobban aggódtam az első gumi miatt, mert már nyolc kör után gondot okozott. A hátsó gumin viszont alig volt kopásom az edzéseken. A jövőben megpróbálom jobban kielemezni az adatokat, hogy lássam, tudunk-e még jobb beállítást találni. A versenyen az a benyomásom, hogy hamarabb vannak gondjaim a gumikkal, mint a többieknek.”