back to top
2024. május 11. 05:18
KezdőlapMotoGPQuartararo úgy érzi, élete legjobbját nyújtja

Quartararo úgy érzi, élete legjobbját nyújtja

Fabio Quartararo tavaly világbajnok lett, és idén is vezeti a tabellát. Ráadásul úgy érzi, 2021-hez képest rá tudott tenni egy lapáttal.

Fabio Quartararo a Katalán Nagydíjon megszerezte szezonbeli második győzelmét. Mivel ráadásul Aleix Espargaró egy ritkán látható banális hibát követett el, a francia vb-címvédő előnye 22 pontra hízott. Quartararo úgy érzi, szintet kellett lépnie ehhez tavalyról. Ezt pedig szerinte meg is tette.

Nem számítottam arra, hogy ennyire gyors és konstans tudok majd lenni” – ismerte el Quartararo a katalán futamra utalva. „Jó, de nem extra jó tempóm volt. A rajt bizonyult nagyon fontosnak. Az összes taktika annyi volt, hogy megnyomom az első öt kört. Amikor viszont láttam, hogy nő az előnyöm, az fantasztikus hír volt.

Néha, amikor az ember elöl megy a maga magányában, hülyeségeken kezd el gondolkozni” – ütötte el a vezetéssel járó stresszt egy kis vicceskedéssel Quartararo. „Arra számítottam, hogy biztosan lesz csata, de végül senki nem tudott megelőzni! Komolyra fordítva, ez egy kiváló eredmény. Ebben az évben a legfontosabb tényező a kiegyensúlyozott teljesítmény lesz. Én a magam részéről úgy érzem, életem eddigi legjobbját nyújtom. Ráadásul magabiztosabb vagyok tavalyhoz képest.

Lehet abban valami, amit Quartararo a konzisztenciáról mond. A Yamaha motorosa ugyanis 2022-ben eddig minden egyes alkalommal a top 10-ben zárt. Sőt, legrosszabb eredménye a katari szezonnyitón elért kilencedik hely.

ForrásGPOne