szerda, szeptember 28, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park sprint
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 3.verseny
KezdőlapMotoGPQuartararo úgy érzi, élete legjobbját nyújtja

Quartararo úgy érzi, élete legjobbját nyújtja

Fabio Quartararo tavaly világbajnok lett, és idén is vezeti a tabellát. Ráadásul úgy érzi, 2021-hez képest rá tudott tenni egy lapáttal.

- Hirdetés -

Fabio Quartararo a Katalán Nagydíjon megszerezte szezonbeli második győzelmét. Mivel ráadásul Aleix Espargaró egy ritkán látható banális hibát követett el, a francia vb-címvédő előnye 22 pontra hízott. Quartararo úgy érzi, szintet kellett lépnie ehhez tavalyról. Ezt pedig szerinte meg is tette.

Nem számítottam arra, hogy ennyire gyors és konstans tudok majd lenni” – ismerte el Quartararo a katalán futamra utalva. “Jó, de nem extra jó tempóm volt. A rajt bizonyult nagyon fontosnak. Az összes taktika annyi volt, hogy megnyomom az első öt kört. Amikor viszont láttam, hogy nő az előnyöm, az fantasztikus hír volt.

- Hirdetés -

Néha, amikor az ember elöl megy a maga magányában, hülyeségeken kezd el gondolkozni” – ütötte el a vezetéssel járó stresszt egy kis vicceskedéssel Quartararo. “Arra számítottam, hogy biztosan lesz csata, de végül senki nem tudott megelőzni! Komolyra fordítva, ez egy kiváló eredmény. Ebben az évben a legfontosabb tényező a kiegyensúlyozott teljesítmény lesz. Én a magam részéről úgy érzem, életem eddigi legjobbját nyújtom. Ráadásul magabiztosabb vagyok tavalyhoz képest.

Lehet abban valami, amit Quartararo a konzisztenciáról mond. A Yamaha motorosa ugyanis 2022-ben eddig minden egyes alkalommal a top 10-ben zárt. Sőt, legrosszabb eredménye a katari szezonnyitón elért kilencedik hely.

SourceGPOne
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)