hétfő, június 27, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPZarco: Nakagami minden hitelét elvesztette

Zarco: Nakagami minden hitelét elvesztette

Míg általános közvélekedés szerint Mugellóban nem ő volt a hibás, Takaaki Nakagami renoméja sokkal rosszabbul áll Barcelona után. Zarco is beleszállt.

- Hirdetés -

Mugello után másodszor akadt össze a Katalán Nagydíj során Álex Rins és Takaaki Nakagami. Azonban míg az elsőt a japán és Rins is megúszta, ráadásul nem is varrták a nyakába a felelősséget, ez már jóval kényesebb kérdés. Noha a versenyigazgatás versenybalesetnek nyilvánította Nakagami hibáját, a versenyzők jóval markánsabb véleményt fogalmaztak meg ezzel kapcsolatban. Ilyen volt például Johann Zarco vagy éppen Jorge Martín is.

Objektívebbnek kell lenniük (a versenybíráknak)” – szögezi le Martín. “Az nem működik, hogy néhány versenyzőt megbüntetünk, néhányat meg nem. Engem például Mugellóban valami csipcsup hülyeség miatt büntettek meg. Úgy tűnt, meg is értik ott, mit akarok mondani, de nem változtattak a döntésükön. Most viszont itt van egy nagy baleset, ami nem csak másokra volt veszélyes, hanem Nakagami maga is rosszul járhatott volna, és nem büntették. Ugyanolyan szabályok kell, hogy vonatkozzanak mindenkire.

Johann Zarco még sarkosabb véleményt fogalmazott meg Nakagami kapcsán. “Mugellóban Rins kikérte a véleményünket, hogy ott mi történt közte és Nakagami között. Gyakorlatilag mindannyian egyetértettünk abban, hogy ott nem volt mit büntetni. Most viszont minden korábbi hitelét elvesztette a szemünkben.

Újabb balesetének köszönhetően Álex Rins immár három egymást követő futamon nem tudott célbaérni. A suzukis jelenleg hetedik összetettben, pontosan ugyanannyi ponttal, mint csapattársa, Joan Mir.

SourceCrash.net
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)