2024. április 20. 02:16
KezdőlapMotoGPMartín Sachsenringen már rajthoz állna

Martín Sachsenringen már rajthoz állna

A Pramac Ducati fiatal versenyzője, Jorge Martín hétfőn átesett a jobb karját érintő tervezett műtéten. Sachsenringen már szeretne rajthoz állni.

Jorge Martín kihagyta a MotoGP mezőny egynapos tesztjét Barcelonában, hogy Olaszországba menjen karjának műtétjére, amit azt várják, hogy idegproblémái, amik nehezítették a versenyzését, megszűnjenek.

A 2018-as Moto3-as világbajnok tavaly óta küzd zsibbadással a jobb kezében. Az ideg problémája állítólag a Dr. Luigi Tarallo által elvégzett beavatkozással most már egyszer és mindenkorra megszűnhet.

„Tutto a posto”, azaz minden rendben van – írta Martín a közösségi média csatornáin a sikeres műtét után. „Köszönöm Dr. Tarallónak és a Ducatinak, hogy segítenek újra megtalálni a 100 százalékos teljesítményemet.”

Martín ma, kedden indult haza Andorrába, és elomondta: „Készen állok arra, hogy megkezdjem a felkészülést a Német GP-re.”

A Prima Pramac Racing is abból indul ki, hogy Martín a következő, június 17-19. között megrendezésre kerülő nagydíjra ismét teljesen egészséges lesz: „A versenyző rendben van! Nagy köszönet a modenai Policlinicónak és Dr. Tarallónak, és jobbulást Jorge, találkozunk a Sachsenringen.”